yahoo-hq

Дъщерното дружество на Verizon, Verity обяви, че Yahoo Messenger официално ще приключи работа следващия месец, след като популярността на една от най-иновативните услуги, намаля през последните години.

Това ще се случи на 17 юли, а потребителите ще бъдат пренасочени към новото приложение за групови съобщения на компанията, Squirrel. Всъщност интересното тук е, че Squirrel все още е в бета версия и не е ясно дали ще излезе от тази фаза, преди Yahoo Messenger да спре следващия месец, а понастоящем няма продукт, който да замени услугата. Компанията продължава да експериментира с нови услуги и приложения, а покана за Yahoo Squirrel може да се получи на squirrel.yahoo.com.

Потребителите ще имат 6 месеца да свалят историята на ачтовете си от Yahoo Messenger, а според компанията изключването му ще й позволи да се съсредоточи върху създаването на нови комуникационни инструменти, които по-добре да отговарят на нуждите на клиентите. Yahoo Messenger е едно от първите чат приложения, а новината за изключването му идва само 6 месеца, след това на AIM.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This