youtube

YouTube тества значителна промяна в начина, по който показва реклами по време на клиповете. Този ход е отчасти в отговор на тенденцията потребителите да се чувстват по-комфортно докато гледат дълги видеа.

Чрез вътрешни изследвания, компанията обяснява в нова своя побликация в блога, че по-рядкото прекъсване на видеата се свързва с по-добри показатели при зрителите. Ето защо услугата за стрийминг започна тестове на две реклами с възможност за пропускане, което се връщат назад в началото на клипа. Решението има смисъл, защото, ако потребителя изгледа две реклами е по-малко вероятно да бъде прекъсван от следващи по-късно. Така потребителите ще получат до 40% по-малко прекъсвания от реклами в сесията, а ранните експерименти показват 8-11% увеличение на уникалния обхват и 5-10% увеличение на честотата за рекламодателите, без това да влияе върху показателите на Brand Lift.

Новата тенденция ще дойде първо на работния плот, а след това и за мобилните и телевизионни устройства в съвсем близко бъдеще.