04-Kreativen.bg-razrabotka-injenering-i-proizvostvo-na-mashini

Хранително-вкусовата промишленост е една от най-предизвикателните, тъй като постоянно търпи промени и трябва да се съобразява с изменящите се нужди и желания на потребителите, а те не са никак малко.

В 21 век все повече говорим за екология, за максимално здравословни храни, за живот без консумация на месо и други тенденции, които пряко засягат индустрията. Ето защо предлагането на възможно най-добрите продукти вече е задължение на всяка фирма в бранша.

За да се постигат оптимални резултати, изключително много помага работата с качествени машини в дадено предприятие. И ето тук на помощ идват доказаните имена като това на компанията за разработка, инженеринг и производство на машини Унитех Ко – Universal Technological Company .

Унитех Ко – основна дейност

Българската компания е с традиции в хранително-вкусовата промишленост, стартирайки дейността си още през 1999 г. в град Габрово. Както става ясно, основната дейност на Унитех Ко е разработка, инженеринг и производство на индустриално оборудване и машини за хранително-вкусовата промишленост.

Индустриално оборудване и машини за ХВП

Компанията предлага изключително широка продуктова гама, включваща пакетиращи машини (вертикални, хоризонтални, ротационни, флоупак и термоформинг пакетиращи машини), дозиращи машини (обемни дозатори, шнекови дозатори, дозатои за течности, тегловни дозатори), конвейери (елеваторни, хоризонтални, шнекови, спирални и специализирани конвейери), смесителни машини (хоризонтални, вертикални и шнекови смесители), специализирани машини и индустриално оборудване

А още по-хубавото е, че екипът е готов да произведе и друго нестандартно оборудване по задание на клиента, съобразено с неговите конкретни нужди и очаквания.

Унитех Ко се е доказала като опитна и професионална компания за разработка, инженеринг и производство на машини. Това сочат годините опит и множеството доволни клиенти.

А как да изберете подходящите машини за производство на храни?

Функция

Специфичната функция, за която е предназначено дадено оборудване, до голяма степен определя общия тип използвано оборудване. Ето защо е добре да познавате всички свои нужди и особености, за да изберете машините.

Форма и консистенция на храната

Формата или състоянието, в което се преработва храната, оказва значително влияние върху конкретния тип използвани машини за преработка на храни, тъй като някои съоръжения за преработка са по-подходящи за една форма спрямо друга и това е напълно нормално.

Здравословен и хигиеничен дизайн

Тъй като продуктите, произведени и преработени от хранително-вкусовата промишленост и преработващата промишленост, са очевидно предназначени за консумация, оборудването за преработка на храни, използвано за изпълнение на необходимите процеси и единични операции, е проектирано с оглед на здравните, хигиенни и санитарни стандарти и разпоредби. Те трябва да са съобразени с различни държавни агенции и самото правителство. Тези стандарти и разпоредби подчертават изискванията, функциите и т.н., както и най-добрите практики, насочени към осигуряване на производството на безопасни храни с цел защита на общественото здраве и безопасност.

Оразмеряване и структура

Множество фактори помагат предварително да се определи оптималният размер на оборудването за преработка на храни, но в крайна сметка целта е да се балансират материалите и ресурсите, използвани за всяка единична операция и необходимата производствена продукция.

Професионалният производител винаги може да насочи клиента към най-подходящите за целите му машини.

Разходи

Необходимо е да се избере правилното оборудване, което ефективно и ефикасно да отговаря на изискванията и функциите на предприятието за производство или преработка на храни. Само така могат да се вземат предвид общите разходи, за да се определи по-добре дали конкретният избор си струва инвестицията.

Най-важно е от всичко обаче е изборът на машини за дадено предприятие да бъде възможно най-информиран, защото само в такъв случай той може да бъде наистина добър. Ясно е, че на пазара винаги има разнообразие от фирми, които предлагат сходни продукти, но само един производител може да пасне така добре на дадена компания за храни.

Когато разбиранията, знанията и ценностите съвпаднат, тогава работата е изключително улеснена. А добрата новина е, че има и български производител, който може да подпомогне процеса по създаване на най-вкусните и качествени хранителни продукти.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This