Gan_Silverback

GAN Limited, водещ доставчик на SaaS решения за “real money gaming”, спортни онлайн залози и “simulated gaming” обяви придобиването на българо-британската компания Silverback Gaming, като условията по сделката остават неразкрити. 

Сливането на двете компании дава на GAN ексклузивни глобални права върху настоящите и бъдещите игри на Silverback. Очакванията са през следващите три години, общият брой на игрите да нарастне до 50 заглавия. Придобиването ще подсили предлагането на продукта SuperRGS (платформа за дистрибутиране на игри), добавяйки ексклузивно портфолио от слот игри сега и през идните години. Съществуващото портфолио от игри на Silverback ще бъде свързано към SuperRGS още през първата половина на 2022г. 

Придобиването на Silverback е част от стратегията на GAN за увеличаване броя и разнообразието от интерактивни слот игри в портфолиото на компанията. По този начин, американският гейминг лидер ще увеличи своите приходи и ще добави и нови бизнес клиенти на територията на САЩ.

Част от портфолиото на Silverback са игри, като Aztec Luck™ и Mystery Stacks™, които се дистрибутират на регулираните европейски пазари и достигат до повече от 100 онлайн гейминг платформи. Компанията е глобално призната и само в последната година е отличена от класации като 2021 CasinoBeats Awards и 2021 Gaming Intelligence Hot 50. 

Мисията на Silverback е да предостави на потребителя иновативни и интригуващи игри с разнообразни дизайни и завладяващи математически модели. Портфолиото им може да бъде разгледано на www.SilverbackGaming.com.

Дермот Смърфит (Dermot Smurfit), президент и главен изпълнителен директор на GAN, коментира: Щастливи сме да приобщим иновативното съдържание на Silverback към бързо разрастващото се портфолио от игри на GAN. Също така, приветстваме талантливия екип от софтуерни инженери, дизайнери и математици, които ще бъдат изключително ценен дългосрочен актив за нашата стратегия за разширяване на дейността на компанията ни в САЩ. Случващото се днес събитие е част от нашата стратегия за развитие.“