Подрязването на дърветата може да бъде направено с цел естетическо подобрение, за предпазване на дома или други причина, поради която дървените клони се налага да бъдат подрязани. Независимо дали става дума за плодово или декоративно дърво, резитбата е един от основните подходи за поддържане на дърветата. Тъй като търсенето на ландшафтно проектиране се увеличава, има професионални резачки, които се специализират в третирането на повредените дървета и подрязването на техните клони.

При обработката на дърветата, обаче, е добре да се вземат някои предпазни мерки.

Процедурата на подрязване на дърветата не е толкова проста, колкото звучи. Има определени съвети за безопасно рязане на клоните. Например, мястото за подрязване не трябва да бъде нито прекалено близо, нито прекалено далече от дървото.

Потърсете наличието на електропроводи в околността и ако забележите нещо, говорете със съответния отдел и се уверете, че линиите за електрозахранване са правилно изключени. Не забравяйте да маркирате околното пространство, преди да започнете рязане и поискайте от хората, които се намират в близост, да стоят настрана.

Перфектното време за подрязване на дърветата може да се различава от един до друг вид дърво. Въпреки това, времето от пролетта до началото на лятото е идеалният период за оформяне на повечето от ландшафтните дървета. Докато оформяте и подрязвате дървета, важно е също да използвате правилните инструменти. В противен случай процесът може да доведе до нараняване на растенията и вас самите, вместо да оформя и подобрява естетически дърветата. Няколко инструмента за подрязване на дървета са налични на пазара, като всеки от тях е подходящ за рязане на дървета с различни размери на променливи височини.

Едни от основните инструменти в този аспект са ръчен трион, верижен трион, ножица за клони, стълба и др. Говорейки за другото оборудване за подрязване на дървета,става въпрос за някои сложни машини, като например дървесинни машини за рязане на дървета (за производство на мулчиране на дървесни стърготини). Скоростните триони често се използват от професионалисти. Какъвто и да е видът на инструмента, най-важните фактори са използването на остри ножове и безопасна работа. Винаги е препоръчително да спазвате предпазните мерки, посочени в указанията на производителя.

 

Източник: Професионална техника  – voinishki.com

Pin It on Pinterest

Shares
Share This