Ипотечните кредити винаги ще бъдат популярни. При тези кредити има ясни условия и фиксирани параметри, а целта почти винаги е ясна – да си купите жилище. Размера на един ипотечен кредит може да варира от 10000 до 100000 лв. Като от вас се иска да върнете взетата сума в срок от 10, 20 или 30 години, според това, какво сте договорили с банката. При някои ипотечни кредити има особености. Преди да вземете такъв заем е добре да сте запознати с тях.

Когато искате да вземете ипотечен кредит, това става чрез ипотека. Вие трябва да заложите някакъв имот, който да служи за гаранция на банката. Не трябва да доказвате месечни доходи. Ако имате лошо кредитно минало, не се безпокойте. За банката е достатъчно обезпечението, което правите с недвижимото имущество. Така, че има ясни условия – залагате вашето имущество и банката ви отпуска кредит. Това имущество може да бъде къща, офис, апартамент, някакъв търговски обект и т.н. Лихвата по кредита ще бъде максимално ниска, а вие няма да има нужда да доказвате доходите си.

Когато ипотекирате дома си, за да вземете ипотечен кредит, едно от условията е той да се намира в градска среда, за да бъдете одобрени. Ако предложите на банката някакъв парцел или обработваема земя,е твърде вероятно тя да не ви одобри за кредит.

Всъщност ипотечен кредит може да ви трябва по различни причини – да стартирате някакъв бизнес, да погасите предишен заем, да си купите нещо и т.н.

Ипотечния кредит си има своите предимства. Можете да получите от банката безплатна оценка на имуществото. Освен това лихвата ще бъде фиксирана всеки месец. Ако го погасите предсрочно – няма да има никакви такси. След кандидатстване за ипотечен кредит ще получите консултация от банков експерт. С него можете да обсъдите всичко по кредита – какво се иска за кандидатстването, какъв ще бъде размера на сумата и как ще бъде погасявана тя.

Източник: http://vsichki-krediti.com/ипотечени-кредити

Pin It on Pinterest

Shares
Share This