В съвременните жилищни кооперация малката баня се среща доста често. Това се дължи на особеностите на оформлението на градските апартаменти. Въпреки това, банята не губи своята важност в човешкия живот. Дори напротив, често това е любимо място в къщата за мнозина. Тази публикация ще разкрие тайната как да се разшири визуално малката баня.

Хигиенно-санитарното помещение служи като идеално място човек да се усамоти и да остане сам със своите мисли. И ако нямате възможност физически да разширите пространството за санитарни нужди, тогава визуалното разширение ще бъде отлично решение за тази ситуация.

Как може да се направи това? Има някои лесни трикове, с които ще постигнете визуално разширяване на вашата баня. Най-често използвания от тях е манипулирането с цветовата гама. Всеки знае каква роля играят цветовете в дизайна на интериора. Така че, за да изглежда банята по-голяма, е добре да се използват светли цветове.

Проектирането на добър дизайн в една малка стая е не лека задача. Помислете за стила на банята. Разбира се, в малка баня, рококо стилът може да не е подходящ, но смесването на отделни рококо елементи с такива в модерен стил, може да се окаже много красиво. Стилният минимализъм винаги помага в случай на ограничено пространство.

В тази ситуация използването на отразяващи повърхности също е уместно. За това можете да направите огледален таван. Освен това, не забравяйте да поставите огледала върху стените – върху мястото над мивката, върху вратата и на няколко други места. В този случай, колкото по-голям е размерът на огледалото, толкова по-добре.

Обърнете внимание на правилното осветление. Освен, че ще изпълнява главните си функции, правилно поставеното осветление визуално ще увеличи стаята. Поставете няколко лампи до огледалата. Въпреки това внимавайте – изберете лампи с достатъчно устойчивост на влага. Все пак местообитанието в банята предполага висока влажност, конденз и резки смени в температурата.

Освен всякакви визуални трикове, можете да използвате и други тхники. Вместо стандартния санитарен фаянс, поръчайте по-компактен. Мивка, тоалетна чиния, биде, вана – всичко това може да се намери в малки размери. По този начин можете да увеличите пространството на вашата баня. Можете също така да добавите комбинирана версия на вана с душ, вана с мивка и други подобни.

Инсталирането на врати в малката банята изисква те да не се отварят навътре, а навън.

Едно от нещата, които често биват подценявани, е в банята да се поддържа идеален ред. Ще бъде добре, ако вместо големите ненужни шкафове, които заемат пространство, във вашия интериор да използвате всякакви ниши и вградени шкафове за козметика. Това ще ви помогне да съхранявате нещата, от които се нуждаете, по възможно най-добрия начин.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This