Колкото и несериозно да ви звучи, обзавеждането на банята се повлиява от модни тенденции. Какво означава това? Така както дизайнерите на дрехите диктуват какви рокли ще са актуални за  2017, така и специалистите по интериор дават насоки към най-желаните мебели, душ кабини и аксесоари за банята. Ето кои са те:

  • Иновативни технологии – става дума за малоструйни душове, термометри, регулиращи температурата на водата и тази в банята, тоалетни чинии, пускащи по-малко вода с цел пестенето й, сензорни мивки и кранчета, цветни душове, масажни душ кабини и др. Всички те имат задача да направят престоя в банята приятен, както и да опазят околната среда от вредни влияния.
  • Природни елементи в банята – все по-често може да откриете дърво или саксия с цвете в мокрото помещение. Според модните тенденции така се разчупва суровия вид и се придава повече красота и естетика.
  • Мивки от дърво – ако ви предстои обзавеждане на банята и искате нещо нестандартно, ето ви предложение – дървена мивка. В последните няколко години тя успява категорично да измести универсалната и да се утвърди като модерна, екологична и красива.
  • Сиво – един от най-предпочитаните цветове за банята е.. сивото. Той лесно се съчетава с други цветове, може да се използва в различните му нюанси, и в никакъв случай не означава строгост, а по-скоро стил.
  • Мозайка и пъстри плочки – мозайката не е новост, но пъстри и шарени плочки с по-големи размери са хит сред интериорните дизайнери. Флорални мотиви обсипват плочките или много леко загатват за присъствие на естетика в банята.
  • Интелигентни вани – това са онези вани, които настройват сами температурата на водата, които пускат любимата музика,  смесват ароматите, намалят осветлението и правят престоят ви незабравим.
  • Цветни завеси – завесата е неделима част от банята. Според специалисти тя трябва да бъде колкото може по-цветна, за да бъдете в крак с модните тенденции. На пазара има разнообразие, така че поне с това няма да бъдете затруднени.

Източник: КЕРАМО

Pin It on Pinterest

Shares
Share This