Повечето жилищни сгради в новите квартали изглеждат еднакви. Разбира се, в съседните апартаменти може да има повече или по-малко стаи, но по същество те са едни и същи – стени, боядисани в пясъчен цвят и съвпадащи с цвета на стените подове. Защо вие да не изразите индивидуалността си?

Помислете за нещо уникално от местния магазин за антики. Мебелите и предметите от стара добра реколта обикновено се считат за нещо, което живее повече от 40 години. Когато такава вещ стане на 100 години, тя може да се счита за антика.

Винтидж нещата, по правило, са по-евтини и имат по-голям характер от тези, които се купуват в обикновените магазини. Освен това можете да приложите някои винтидж елементи в интериора във всеки стил. Например, предметите от 70-те години на миналия век са подходящи и допълват модерния стил, а предметите от 50-те години са по-подходящи за традиционния интериор.

Винтидж стоки и антики могат да бъдат намерени в антикварни магазини, битаци, пазари, частни разпродажби. С тези вещи обикновено хората се сдобиват, разчиствайки мазетата и таваните на техните баби и дядовци. При декорирането не обръщайте внимание на състоянието на вещите. Обърнете внимание на формата им, дали могат да бъдат пребоядисани или покрити с друг материал, за да се присъединят хармонично към интериора ви.

Забравете цвета на пясъка! Ако искате дома ви да стане специален, забравете за цвета на пясъка. Най-лесният и достъпен начин да направите това е да пребоядитите стените.

Когато избирате бои, бъдете оригинални и не се страхувайте от нищо – това са само бои. Не е необходимо да боядисвате стените само с един цвят. Опитайте се да ги нарисувате с райета, геометрични фигури или да ги направите колоритни. Освен това, можете да боядисвате шкафчетата в банята или в кухнята. За това черните, тъмните маслинени или червените нюанси са идеални.

Преградите и стенните врати, не е необходимо да бъдат бели – можете да изберете чернен, тъмно кафяв, жълто-кафяв или друг цвят, който ви харесва (най-хубавото е, когато един и същи цвят се използва в цялата къща – това прави интериора цялостен и балансиран).

Ако е възможно, използвайте архитектурни елементи. Можете да използвате декор върху тавана, върху стените на нивото на гърдите или около периметъра на цялата стая. Не забравяйте за вещите от стара, отлежала реколта – винтидж конзоли, антични врати или метални изделия от отминала епоха.

 

Източник: https://bania24.com/

Pin It on Pinterest

Shares
Share This