smartphone-3179295_1280

Ако старият ти мобилен телефон вече ви предава или просто търсите по-нова техника, чрез която да се радвате на по-широк набор от възможности и функции, то може да откриете мечтания модел още днес. Как обаче да изберете конкретен модел, с който да замените стария и какво да съобразите при покупка? Вижте повече по темата от екипа на сайт за обяви Bazar.bg.

Какво да направите стария си телефон?

Съществуват много начини да се отървете от стария телефон, когато сте избрали нов, с който да го замените, напомнят от Базар. Може да го дадете на познат или приятел като подарък, да го запазите за спешни случаи, както и да осъществите продажба онлайн в реномирана платформа, където да създадете обява, включваща основните технически характеристики на употребяваното устройство, информация за забележките и цените. Вижте подробно какво да правите старото устройство тук.

Кои фактори да съобразите при избор на нов модел?

Онлайн ще откриете разнообразие от качествени, нови и втора ръка модели, сред които да изберете най-подходящата възможност, удовлетворяваща нуждите ви.

Вижте някои от факторите, на които да обърнете внимание, при избор на устройство за покупка:

 1. Платформа
  Доверявайте се на утвърдени платформи за онлайн продажби, където ще откриете голямо разнообразие от обяви, сред които да избирате.
 2. Цели и бюджет
  Определете какви са целите ви за покупка на нов модел – дали ви е необходим за сърфиране и забавление, за работа, за заснемане на качествени снимки и видео съдържание. Спрямо това ще можете да се насочите към конкретни технически параметри, които да следите стриктно.
  Определете и каква сума сте склонни да отделите за покупка на нова техника в този моменти.
 3. Технически параметри
  Разгледайте някои особености, като марка, модел, година на производство, тип на операционната система, хардуерни специфики, брой и параметри на камерите, вътрешна и външна памет и много други, които са важни за функционалността на устройството. Не забравяйте да се запознаете с особеностите за живота на батерията.
 4. Състояние
  В описанието ще откриете дали е ново или втора ръка, има ли следи от употреба, разполага ли с гаранция от производител.
 5. Допълнителна информация
  Вижте дали продавача предоставя възможност за тест и преглед преди покупка, дали можете да отидете на място да разгледате конкретния модел и да прецените дали отговаря на очакванията ви.

Това са някои от основните фактори, които трябва да съобразите при избор на техника онлайн.