Гаражните врати оказват значително влияние върху външния вид на всеки дом. Те заемат голяма част от предната фасада, а вие като собственици искате да имате врати, които не само поддържат къщата ви в безопасност, но и подобряват привлекателността на цялата сграда.

Има няколко популярни опции: от метал, фибростъкло, дървени гаражни врати, пластмасови, но коя да изберете? В секциите по-долу обясняваме разликите, за да можете да вземете информирано решение за вашия дом.

Изберете красив и елегантен материал, който придава на вашия дом престижен външен вид. Предлагат се различни видове и в широка гама от цветови опции и мотиви. За някои собственици, дървото е вечна класика, за други металът е символ на престиж, за трети пвц е нещо съвременно и евтино. Съвременните технологии позволяват избор на врати от фибростъкло, които като дизайн имитират друг материал, а това се харесва на собствениците, които искат външен вид без допълнителни разходи за истинския материал, който в случая е бил имитиран.

Всяка врата се инсталира различно според своите дадености. Освен това има врати, които е необходимо да се инсталират с автоматична система за врати, тъй като не могат да се управляват безопасно ръчно. Това ги прави по-сложни като процес на инсталиране и трябва монтажът да се извършва само от професионалист. Това важи за всички видове врати. Никой собственик не иска да има счупена гаражна врата или развален механизъм още в деня на инсталацията.

гаражни врати от Логел ООД

В зависимост от местоположението и климата, гаражните врати от различните материали имат предимства и недостатъци. Дървените врати могат да се изкривят или изгният и да страдат от термитни атаки.В студен климат вратите от фибростъкло могат да станат чупливи и да се счупят. Те също могат да бъдат повредени при силен вятър, защото са леки. Вратите от метал пък може да запарват прекалено много интериора на помещението.

Колкото по-тежка е една врата, толкова по-сигурна е и осигурява защита от нахлуване на зложелателни лица. Вземете предвид всички споделени неща и сами направете избор на гаражна врата. Като както знаете, визията не трябва да е водеща.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This