21cbc66a-e22b-4c30-ba49-f8794b77b985

Високите технологии вече са неотменен елемент от хотеа, бара, магазина и ресторанта

 

Ако търсите развитие на бизнеса си, със сигурност един от ключовете към постигането на тази цел е внедряването на високите технологии. Днес съсредоточаваме вниманието си в хорека сектора и ще потърсим отговор на въпросите: „Как с дигиталните и роботизираните решения да развием ресторанта, хотела, бара и магазина си? И „кои са хорека-технологиите от последно поколение?“.

За тази цел ще направим една кратка обиколка на хорека изложението СИХРЕ. От 13 до 16 февруари форумът ще събере български и чуждестранни компании, които ще представят изобилие от технологични решения.

Контрол от всяка точка на планетата

Вече не е нужно да се разхождате с цяла връзка ключове из хотела, за да дадете достъп до хотелската стая на посетителя или персонала на почистващата фирма. Това вече може да направите от разстояние. Със смарт контролът на достъпa за хотели ТТLock-TTHotel на АСД БГ упражнявате контрол от всяка точка на планетата. Модерната и безжична WIFI oнлайн система дава достъп до цялата система на хотела. Позволява самонастаняване или отдалечено настаняване без 24/7 рецепция и интеграция с PMS. ТТLock-TTHotel е предпочитан продукт, защото с него управлявате и контролирате на един, а много хотели, от всяко кътче на света.

В търсенето на решения за автоматизация и самообслужване за хотели и ресторанти, попадаме на електронното меню с модерна визия на Microinvest. С него се поръчва директно от масата на клиента чрез сканиране на QR код. С помощта на система Аte.bg се визуализира листата, от която могат да се избира по авангарден начин. СИХРЕ е място, което със сигурност трябва да посетим. Утвърдило се като платформа на иновациите, изложението ще е първото място, на което ще видим ТАНГ-интеграция с терминал на самообслужване за автоматизирано настаняване на гости в хотел. Чрез ТАНГ се извършват самостоятелни Check in и Check out операции без намеса на оператори и рецепционисти.

По всичко личи, че менюто на близкото бъдеще е дигиталното. За това съдим решенията на TabL, представяни от 2Д УЕБ. Това дигитално меню вече се наложи в хорека сектора. Сега момента насочва поглед към хотелския бизнес. TabL преформулира традиционните методи на резервации и предлага на хотелиерите интуитивна и удобна платформа.

Работа със скоростта на светлината

Бързина, ефективност и доволни клиенти. Това са трите ценности на успешните съвременни магазини и хипермаркети. Основен компонент за тези съвършено настроени машини са скенерите за сканиране на продукти – като SP72-V. Под всички тези букви и цифри се крие една иновативна машина. „Това всъщност е първият едноравнинен скенер с възможност за добавяне на цветна камера“, твърдят от Баркод Системи България.

Серията SP72 са високоефективни скенери с „hands-free” режим. За удобство на клиентите се предлагат в хоризонтален и вертикален вариант. Моделите са компактни, сканират бързо и притежават голямо работно поле за придвижване на продуктите.

Лесна поръчка, бърза доставка

Нуждаете се от свежи листни зеленчуци и подправки? И то на момемнта? Всъщност, всичко това е възможно, благодарение на екипа на ЛИСТОТО, съдал оптимизирана система за директна доставка на свежи листни зеленчуци и подправки в хладилен режим до посочен от Вас обект. Тя ще бъде представена на СИХРЕ 2024 и форума за висша кулинария GastronomiX. Основен партньор на събитието е МЕТРО. Заявката съдържа само четири стъпки: 1.получавате съобщение във VIBER – линк от ЛИСТОТО на посочен от Вас тел. номер /номера, 2. Отваряте линка, 3. Попълвате името на обекта, за който е доставката и 4. – натискате „Изпрати заявка“.

Роботите и изкуственият интелект са вече навсякъде

Може би сте го виждали на големия екран. Или дори Ви е сервирал в някой ресторант? И Ви е пожелал „Добър апетит“? А може би е донесъл румсървиса Ви в хотела? Да, това е роботът от Piero, който може да сервира храна и напитки.

Иновативните умни бионични роботи разполагат с гласов Al, live взаимодействие и са отличен маркетингов инструмент. Тези роботи-помощници могат да сервират храна, напитки, чинии, да носят рекламни материали и различни стоки. А какво ли ни чака в бъдеще?

„Това е система, която разпознава, мисли по време на работа, мисли в перспектива, учи се от Вас и комуникира с Вас“, споделят от VERA 94 за иновативния конвектомат iCombi Pro. Уредът предлага функцията ConnectedCooking, чрез която управлявате всички свързани устройства чрез. Всичко това превръща iCombi Pro в универсален помощник за ресторанта.

Изкуственият интелект е навсякъде – дори в кухнята. Доказва го иновативната технология за вакуумиране, представена от СИДИКА. „Това е единствената 100% автоматична машина за вакуумно опаковане, с която можете да постигнете перфектно опаковане без задаване на параметри и без какъвто и да е надзор“, твърдят от компанията.

Достатъчно е да бъде поставена храната в плика и след това да се спусне капакът. Машината автоматично избира оптималната настройка за вакуум за всеки вид продукт: открива размера, количеството, вида на храната, консистенцията ѝ, отчита дебелината на плика и атмосферните условия.

Иновациите са ключът към успеха за съвременния хорека сектор. Кой са технологичните продукти и технологии от последно поколение и какво ще бъде бъдещето? Отговори на всички тези въпроси ще ни предложи изложение СИХРЕ, от 13 до 16 февруари, в Интер Експо Център. Своят билет за посещение можем да закупим през платформата www.sihre.bg.