A327~1

Възможно ли е в малки кухни да има достатъчно място за съхранение, за да може да приберем и подредим всички домакински съдове, консервирани и пакетирани храни, които сме закупили? Ограниченото пространство на всички малки кухни ни провокира да сме по-креативни, както при проектирането, така и при оборудването и използването им. Добрата новина е, че можете да използвате по-качествени и скъпи материали при обзавеждането на малки кухни, тъй като в повечето случаи по-малкият размер на мебелите означава и по-ниска цена. Ето няколко хитри и находчиви идеи, как може да бъдат оползотворени по най-добрия начин малки кухни.

Алтернативни методи за съхранение са добро решение за малки кухни

Поставянето на открити рафтове ще осигури повече пространство за съхранение в малки кухни, като същевременно ще ги направи по светли и просторни. Може да използвате открити рафтове за да поставите красиви колекции съдове, интересни буркани с подправки и малки саксийки със зеленина. Добро решение за малки кухни е и поставянето на куки за окачване над мивката или на свободната площ по вратичките или стените на мебелите. Те са полезни за окачване на прибори и чаши, които използвате често, както и на хавлиени кърпи, които винаги са необходими в кухнята.

Високите шкафове са по-подходящи за малки кухни

Когато планирате оформление на малки кухни, мислете вертикално, съветват експерти в интериорния дизайн. Въпреки това височината на шкафовете не трябва да е прекалена, за да са удобни за използване, а и за да остане достатъчно простор в помещението. В най-високите отделения на шкафовете поставяйте съдове, които използвате рядко.

Плитки шкафове с вградени дръжки също спестяват пространство в малки кухни

Плитките шкафове са подходящи за обзавеждане на малки кухни, тъй като не заемат много от оскъдното пространство. Те са удобни за употреба, тъй като съдържанието им се вижда лесно и може да бъде достигнато без усилие. Единственият им недостатък е, че трудно в тях биха се събрали по-големи тави и тигани, но при правилно и интелигентно подреждане и те може да се поместят. Ако въпреки това изберете по-дълбок шкаф за съхранение, помислете за чекмеджета или подвижни рафтове, за да може по лесно да достигате до цялото съдържание в него.

Вградените дръжки на шкафовете са за предпочитане при малки кухни. Те не заемат място, а мебелите, проектирани по този начин, изглеждат стилно и модерно.

Интересните и интелигентни решения за малки кухни зависят до голяма степен от човека, който ги проектира. Заложете на доказани специалисти, а ако предпочитате да изберете всичко сами, добре е да се спрете на изработване на малки кухни по поръчка. Индивидуално подготвените проекти ще са максимално ефективни за конкретното пространство и разположение на кухнята във вашия дом.