Family in pajamas watching TV and eating popcorn

Хората, които обичат хорър лентите, преживяват стреса по доста различен начин. Филмът, който предизвиква страх, ще накара пулса на гледащия да скочи до ненадминати височини и ще го накара да се чувства така сякаш е изразходил всичката си енергия. За едни това е плюс, тъй като това ги кара да се чувстват живи, други пък могат да се почувстват, че изпадат в паническа атака, при която изпитват чувство на загуба на контрол над това, което прави тялото им.

Филмите на ужасите са страшни. Могат да бъдат смразяващи. Те биха ви накарали да мислите за смъртта и отвъдния живот. И все пак, за мнозина те са нужното „зло“, което ги кара да се разтреперят, но не от страх, а от удоволствие. Ужасени сте, но сте в безопасност. Може да почувствате прилив на адреналин от видяното, но в същото време сте спокойни, тъй като знаете, че в реалността сте в безопасност. Виждате страшни неща в контролирана среда, така че страхът не може да ви повлияе изцяло. Чувствате се едновременно в опасност, но и изпитвате чувство на сигурност. 

Филмите на ужасите ви помагат да се подготвите за най-лошото, което може да ви се случи. Те ви дават представа как могат да се развият ситуации, които са животозастрашаващи, което от своя страна може да ви накара да се чувствате по-подготвени за опасност, когато тя действително се случи. Сякаш се учиш да предсказваш света около себе си.

Освен това ужасите могат да ви помогнат да се справяте с различни ситуации. Те учат хората как да се справят с несигурността, напрежението и безпокойството. Биха помогнали в справянето с чувството на тревожност или страх. Защото когато гледате хорър, влияете на емоциите си така, че да изпитвате едновременно както страх, така и да се забавлявате. Те ви позволяват да изследвате и вашата тъмна страна, която е неразделна част от всеки човек.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This