ЛЕГО

Строителството е много полезно за децата, защото развива голяма част от уменията им. Усъвършенстват фината моторика, координация, въображението и заедно с всичко това са забавни и занимателни. Лего са любими на малки и големи. Някои видове са специално предназначени за момичета или за момчета. На пазара има голямо разнообразие от видове, както и намаления, от които можете да се възползвате.

Защо да се спрете на Лего

Това са едни от най-добрите конструктори на пазара в момента, споделят от онлайн магазин Рая Тойс. Всяка част пасва много добре и самото сглобяване става лесно, като не изисква големи физически усилия. Това се дължи на няколко неща.

  • Високо качество на пластмасата – за безопасността на вашето дете е важно да не играе с неща, които могат да са предпоставка за здравето му;
  • Някои от моделите имат и колекционерска стойност, което също възпитава умения у детето; 
  • Сериите, които можете да откриете на пазара, са с едни от най-интересните и популярни герои, като може да се изгради цял град, кола и много други;
  • Лего са много полезни освен за фината моторика и въображението, но и за развиване на способности за разрешаване на проблем чрез проба и грешка, като стимулират умствената дейност; 
  • Социалните и комуникативни умения също са от голямо значение, а чрез строене могат да играят и работят в екип с други деца, да общуват и обменят идеи. 

За какви възрасти са подходящи конструкторите Лего

Те обхващат голяма възрастова група, като можете да намерите модели, които са подходящи за деца на една година, както и такива за момичета и момчета над 14-15 години. Вариантите за малките са с големи елементи, които се поставят едно върху друго лесно и без голям натиск. Те са със известни герои и са много харесвани. Сериите за по-големи деца са с малки части и колкото повече са те, толкова по-голяма фигура или сграда можете да построите. 

Какви конструктори Лего можете да намерите

Вариантите и сериите са много. Едни от най-популярните са Нинджаго, Сити, Дупло, Дисни, Превозни средства, Хари Потър, Майнкрафт и много други. Всяка кутия съдържа инструкции и схема на това, което ще се получи при правилно сглобяване. Много важно е да се избере подходящият конструктор според възрастта на детето. Това се прави с цел безопасността му. Ако изберете модел, който е предназначен за по-големи деца, вашият малчуган ще остане разочарован, защото няма да успее да се справи сам със строенето.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This