Изборът на кола е трудна работа. Нещата не се случват така, както ги виждате в рекламите. Напротив – трябва да обмислите доста неща, преди да се престрашите да направите покупката. Не се притеснявайте, ако ви трябва повече време да вземете своето решение. Ето какво трябва да имате предвид, преди да подкарате ново возило.

Знайте какво искате. Направете списък с функциите, които автомобилът трябва да притежава. Интересувате ли се от определена марка? Колата автоматик или с ръчни скорости да бъде? Коя година да е произведена? Това са важни въпроси, на които трябва да обърнете внимание. Вземете под внимание и начина си на живот и до колко ще използвате возилото. 

Преценете финансите, които можете да отделите. Често колата е една от най-скъпите покупки, които човек прави, така че трябва изцяло да планирате своя разход. Дали ще си вземете кола втора употреба или пък ще рискувате със закупуването на чисто нов автомобил? Дали ще теглите банков заем или ще разчитате на помощ от семейството? Помислете добре над вариантите.

Не се тревожете да проучвате. Търсете информация в интернет или пък на място в автокъщите. Говорете с брокери, с механици, допитайте се до приятели. Имайте предвид, че знанието е сила. Дори ако е необходимо извършите с помощта на специалист преглед на колата преди покупка. Все пак ще инвестирате стабилно сума пари, съвсем нормално е да искате да сте наясно с това какво бижу ще вкарвате в гаража си.

Имайте предвид, че екстрите не са задължителни. Недейте да ставате жертви на поредна импулсивна покупка. Доверете се на добър брокер, който наистина ще ви помогне в избора. Допълнителни пакети за поддръжка, абонаменти… кому са нужни. 

Не се срамувайте да преговаряте. Запомнете, че в почти всеки случай цената на колата може да варира. Често покупките попадат в графа „по договаряне“. Преценете в точно кой момент бихте могли да предложите най-добрата цена за вас на продавача.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This