Подготовката на колата за пролетта може да ви спести много главоболия по-късно през годината. Дори може да ви спести и доста пари.

Пролетната поддръжка ще ви подготви за лято, изпълнено с дълги пътувания и ваканции. Независимо дали се отправяте към морето или към родния си град, ще се радвате, че сте отделили време да подготвите колата си за пролетта. Така ще се наслаждавате на почивните си дни и часове, без риск да имате проблеми с автомобила, да ставате свидетели на катастрофи, без да се повдигат неприятни теми като размер на обезщетение при смърт при ПТП.

Посетете автомивката

Пролетното почистване не е важно само за вашата къща. Зимата може да бъде особено трудна и за колите.

Температурите на замръзване и солта от пътя могат да нанесат истинска вреда на возилото, така че не забравяйте да започнете сезона с автомивка.

Проверете гумите си

Знаете ли, че можете да спестите пари за бензин, като се уверите, че гумите ви са пълни с въздушното налягане, препоръчано от производителя? Само като поддържа налягането, колата ви е по-способна да разпределя и да пести бензин.

Студеният въздух и ледът могат да бъдат груби за налягането на въздуха във вашите гуми, така че пролетта е чудесно време да проверите състоянието им. Също така проверете гумите си за износен протектор и не забравяйте да ги смените още преди първите признаци на износване.

Сменете течността на чистачките

Снегът може да повреди и износи вашите чистачки. Ако се налага, сменете ги. Новите чистачки са евтини и лесни за подмяна, така че дори няма да е необходимо да плащате на някой да го направи вместо вас.

Също така трябва да се погрижите да долеете течността на чистачките и да приложите отново всички необходими процедури за предно стъкло с цел отблъскване на водата и мръсотията.

Сменете маслото

Редовната смяна на маслото може да помогне да се уверите, че колата ви ще има дълъг и здрав живот. Не забравяйте да следвате препоръките на производителя за интервалите за смяна на маслото и не забравяйте да подменяте и масления филтър.

Само с отлична грижа можете да сте напълно спокойни, че колата няма да ви изненада на пътя.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This