XXL-3

Смятате ли, че модерните дрехи са само в размери XS и S? Нищо подобно. Богатият избор от добре скроени макси дрехи улеснява дамите с по-пищни форми да си подберат правилните тоалети – без значение дали става дума за панталони или туники големи размери, рокли или друго. Как да се обличаме в размер XXL? Да видим съветите на експертите.

Определете своите предимства и недостатъци

Без значение какъв размер носите, можете да изглеждате модерни и елегантни. Просто трябва да знаете кои дрехи ще са най-подходящи за вашата фигура. Често се случва дамите с пищни форми да се опитват да скрият фигурата си колкото е възможно повече. Затова те избират безформени, огромни дрехи и като правило – задължително в черно. И все пак XXL модата няма за цел само да скрие, но и да подчертае преди всичко предимствата на пълната фигура. Затова в началото, преди да попълните гардероба си, е добре да се вгледате критично в себе си и да помислите кои части от тялото искате да прикриете и с коя се гордеете и държите да подчертаете. Освен това, не забравяйте да не изпадате в крайности. Да прикриваш всичко не е добре, но и да показваш твърде много, също не е опция. Във всичко трябва да се проявява умереност.

Тип фигура

Обикновено жените с по-пълно тяло могат да се похвалят с пищни бедра и големи гърди, тоест фигура с форма на пясъчен часовник. Не покривайте бюста си с дебели пуловери, а го подчертайте с подходящо деколте. При закупуване на туники големи размери от Макси Фешън, блузи или пуловери трябва да изберете модел с V-образно деколте, което прави шията по-тънка и дълга, а раменете по-тесни. Това оптически намалява теглото на горната част на тялото. Освен това си струва да заложите кройки, които няма да правят бюста още по-голям, отколкото е. Затова избягвайте ненужни украшения, орнаменти и големи шарки. Можете да намерите туники големи размери и всякакви други тоалети, подходящи за пълни дами на Maxifashion.bg.

Както споменахме, пясъчният часовник е често срещан тип фигура при пълните дами. Характеризира се с едри гърди и бедра и добре изразена талия. Тя трябва да бъде допълнително подчертана, например с тясна лента.

В случай, че бедрата ви не са толкова пропорционални и не можете да извадите талията си на показ, фигурата ви вероятно е т.нар. ябълка. В такъв случай избирайте преди всичко тоалети, които са вталени на талията, но леко разширени отдолу, като сака с големи размери или рокли с А-образна долна част, които се предлагат за продажба от магазина . Дължината на такава рокля трябва да достига под коляното, а самата рокля трябва да е с висока талия. В идеалния случай този тип дамско облекло XXL трябва да бъде допълнено с високи токчета. Но по-добре изберете дебела платформа, защото обувки с тънък висок ток няма да хармонизират добре с прасците и ще нарушат баланса на фигурата.