Във всеки магазин за парфюми може да се видят хора, които тестват различни аромати. Но какво правят? Взимат бутилката с тестер, махат капачката и помирисват. Така решават дали им харесва или не. Това се случва стотици пъти всеки ден. Основният проблем с тази техника е, че когато се души миризма на капачката, всичко, което се усеща е горната нотка на парфюма. Да, усеща се миризма на цитрусови плодове или бергамот, или плодови нотки, но няма усещане за дълбочината на парфюма. И по-важното е, че не се усеща, как ароматът се смесва със собствената химия на тялото.

Ето как да стане това:

Оставете ароматът да попие

Това са белите картонени ленти, които се намират до тестерни бутилки. Хартията е достатъчно пореста, за да попие парфюма и да даде точен прочит за аромата.

Опишете облак парфюм с движение надолу

Две или три бързи пръскания подред са начина, по който професионалистите го правят. След това се прекарва ароматната лента през облака, фокусирайки се върху горния край на лентата.

Сложете ароматната лента до носа си

Без да докосвате носа си, размахайте ароматната лента под носа си. Затворете очи и вдишайте. Ако харесате аромата, следващата стъпка е да видите как мирише на кожата ви.

Напръскайте китката си

Напръскайте аромата върху китката и изчакайте 20 секунди, докато се утаи по кожата. Когато леко изсъхне, доближете китката до носа и вдишайте.

Правете нещо друго в продължение на 30 минути

Ето тайната за намирането на вашия един аромат. Изчакайте цели 30 минути, преди отново да усетите аромата на китката си. Правете обичайните си действия, пазарувайте пийте кафе. След половин час още веднъж помиришете китката си. Това ще ви даде истинската представа за това как парфюмът работи с химията на тялото. Един и същ аромат може да ухае много различно на трима души. Ако все още се харесват, купете го.