2020 година се оказа тежка за много сектори в световната икономика, но като че най-потърпевша е туристическата индустрия – хотели, къщи за гости, апарт хотели….Днес индустрията бавно възобновява дейността си, но с нова реалност. Уви, нищо почти не е както преди. Завишените изисквания за здравето и безопасността, в комбинация с постоянното напомняне за лична хигиена и социална дистанция, направи така, че местата за настаняване трябва да гарантират на своите гости, че почивката им е едновременно безопасна и спокойна. Сега индустрията трябва да върне доверието на потребителите, а това ражда нови тенденции в хотелиерството. Кои са те – споделят от екипа на Luxury Discounts.

  1. Безопасността на първо място

Може би ключовият фактор за възстановяването на доверието сред потребителите е гарантирането на спазването на строги стандарти за безопасност. Това се отнася не само за тази на клиентите, но и на персонала на хотела. Гостите искат да прекарат време в среда, в която смятат, че всеки е обгрижван – включително онези, които се грижат за техните нужди.

Хотелите започват да се обръщат към експерти и компании, които да ги сертифицират и да ги консултират. Те използват клинично одобрени продукти и търсят партньорство със съответните производители, следват протоколи за настаняване на почиващите. 

  1. Чистотата е на пиедестал

Най-напред в списъка при спазване на стандартите за здраве и безопасност са хигиената и чистотата. Оборудването на персонала с лични предпазни средства под формата на маски и ръкавици е само първата стъпка, а използването на антивирусни почистващи препарати, дезинфектанти и UV светлина се превръща в обичайно явление.

  1. Технологии без докосване

Безконтактните плащания и доставки отдавна са имат главна роля в опитите за ограничаване на заразата по време на пандемията. Индустрията на хотелиерството няма да бъде по-различна. Най – малкото сега доста хотели предлагат рум сървиз с пакетирана храна, а посещението в ресторанта е сведено само до докосване на собствена чиния и прибори.

Тепърва се очаква навлизане на технологични иновации от всякакъв вид, за да се улесни безпроблемната работа с възможно най-малка зависимост от персонала. Всяка съществуваща ИТ инфраструктура ще бъде използвана в най-добрия си потенциал.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This