Зукърбърг

Според доклад на Wall Street Journal, основателят и главен изпълнителен директор на Facebook, Марк Зукърбърг смята, че компанията му понастоящем е във война.

Всъщност този коментар дойде от самия Зукърбърг миналия юни, по време на среща с някои висши мениджъри във Facebook, на фона на скандала Cambridge Analytica. На същото заседание през юни, той обяви, че ще поеме по-активна роля в ежедневните операции на компанията. С платформата на социалните медии, бореща се на множество фронтове, Зукърбърг явно почувста, че трябва да е по-активен. Основният въпрос в компанията беше бързината, с която тя се занимава с големите конфликти, а според доклада, основателят на Facebook е настоял висшите ръководители да напредват по-бързо и бил разочарован от начина, по който компанията се справя с кризите. Твърди се още, че Зукърбърг е получил по-важна роля, довела до конфликти с ръководителите на другите звена във Facebook и изиграла роля в последвалите напускания на основателите на Instagram и WhatsApp.

Тази седмица New York Times подаде нов сигнал, който подробно описва как Facebook се е объркала между проблемите и опитите си да се противопостави на критиките, а в резултат на това в края на миналата седмица, Зукърбърг обяви, че медийното отразяване е „глупост“.