gmail

През последните години Google беше подложена на по-строг контрол по отношение на използването на лични данни и това доведе до въвеждането на нови функции за поверителност в различни продукти и възможност за автоматично изтриване на историята на местоположението и активността в мрежата. Една от промените идва в Gmail под формата на нови настройки.

Първите две нови опции позволяват на потребителите да изключват интелигентните функции на Gmail, Chat и Meet, за да защитят данните, които те използват. Това означава, че автоматиното филтриране на имейли, интелигентното съставяне, обобщените карти и добавянето на подробности за събития към календара ви ще бъдат деактивирани, или влошени.

Dialog_with_Icon.max-1000x1000-2

Вече е възможно да се изключат някои от тези функции, но новата обща настройка е много по-ясна за това как се използват данните ви и ще е полезна за всеки, който предпочита Google да не сканира съдържанието на имейлите толкова старателно. Втората опция ви позволява да откажете персонализирането на другите ви продукти на Google, чрез използване на данните от Gmail, Chat и Meet.

Dialog_with_Icon_1.max-1000x1000-1

Обикновено Google Assistant може да ви напомня за различна информация, възоснова на имейлите, които сте получили, а Google Maps може да ви покаже персонализирана инормация за списъци като резервации, изтеглени от Gmail, наред с други удобни функции, които вече се приемат за даденост. Сега ще можете да ги изключите в полза на ограничени версии на тези продукти, които няма да ползват данните ви.