Децата учат чужди езици с желание и афинитет. Именно първите 7 години са най-добрият момент да поставим началото на чуждоезиковото обучение. А всички знаем, че владеенето на английски е умение, което почти всеки работодател вече изисква, и това със сигурност няма да се промени в бъдеще.

lager

За да бъде изучаването на език ефективно, е необходимо то да бъде представено повече под формата на игра и забавление, отколкото като задължение. Ако успеем да предизвикаме интереса на малчуганите, те ще продължат да учат и през свободното си време. Това е особено важно през тази година, в която образованието по цял свят се изправи пред невиждани досега обстоятелства, като се наложи масово прекъсване на занятията по цялото земно кълбо.

 

Много родители у нас напоследък споделят, че са решили да запишат децата на лагер, където да наваксат с пропуснатото в училище. Лесно е да се каже, но за да има ефект, трябва да реформираме понятието лятна школа такова, каквото си го спомняме от нашето детство. Още повече, че тъй като действието се развива през ваканцията, някои деца могат да се почувстват стресирани, че от тях се иска да пожертват от почивните си дни за учене.

momiche

Интензивното изучаване на английски на летен лагер в планината през ваканцията е иновативен начин да помогнем на детето си да напредне със своите познания още от най-ранна възраст. „Лъки Кидс“ е формат, който съчетава някои от най-успешните методи за преподаване. За да не се чувстват децата претоварени, голяма част от уроците се преподават в забавна интерактивна форма.

 

По време на лагерните занятия се говори само на английски език, за да могат децата истински да се посветят в атмосферата. Самите преподаватели са носители на езика и в много от случаите не знаят български. Те обаче са изключително приветливи професионалисти и знаят как да мотивират групата да разговаря с тях на английски. Разбира се, при необходимост, помощник-учителите могат да помогнат на децата, комуникирайки на български.

 

За да се чувстват в свои води, децата се разпределят в групи според степента на владеене на английския. Лагерниците, които са по-напреднали с материала, са стимулирани да споделят знанията си с останалите. Така те стават още по-задълбочени, а децата, за които усвояването на езика е предизвикателство, получават необходимата помощ от своите връстници. Понякога, когато се справят достатъчно бързо, те може да бъдат преместени в по-горната група, макар че това не е обичайна практика.

Capture

За свободното време в лагера са предвидени различни видове спортни, художествени и развлекателни дейности, включително йога, плуване, яздене на кон, а също и образователни екскурзии из природата и историческите забележителности в околността. Децата развиват нови арт таланти, танцуват и се учат на нови спортове заедно. Всяка събота вечер се провежда гала вечеря с детска дискотека. Най-добре представилите се през седмицата деца получават шоколад или друго лакомство.

 

Положителен ефект лятното обучение има и върху навиците на детето и неговата обща култура като цяло, както и комуникативни способности, които са незаменим плюс за кариерното му развитие по-нататък. В допълнение към това в личен план запознанствата с деца от различни точки на страната и чужбина разширява кръгозора и създава ценни отношения, които ще им останат за цял живот. Детето нагледно осъзнава, че езикът е най-вече средство за общуване между хората и неговата цел е взаимното разбиране. Значителен напредък родителите отбелязват и в хигиенните и хранителни навици.

Capture

Ако смятате, че вашето мъниче все още не е готово да се раздели с вас за цяла седмица или две, вие ще можете да го придружите на лагера, като то, разбира се, ще прекарва голяма част от деня с другите деца. Така ще имате чудесна възможност да се възползвате от времето, за да се насладите на петзвездния спа комплекс в апартхотел „Лъки Банско СПА & Релакс“.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This