След нелеп автомобилен инцидент в Лос Анджелис, вчера ни напусна Антон Йелчин. Той е роден в Ленинград през 1989 година, но по политически причини родителите му емигрират още същата година в САЩ. В продължение на 15 години те са звезди в руския „Балет върху лед“.

Йелчин израства в Калифорния и още от 9 годишен започва да се снима в различни роли. Привлича вниманието на критиците с ролите си в „ Alpha Dog” и „Charlie Bartlett” и се превръща в наистина разпознаваем актьор след уастието си в „Star Trek”, „Terminator Salvation” и римейка на „Fright Night”. Други негови запомнящи се роли са тези в „ Only Lover Left Alive” с Джим Джармуш, „ Burying the Ex” на Джо Данте, „ Like Crazy” на Дрейк Доремус и „ Green Room” на Джеръми Солние.

Предстоят още няколко премиери с негово участие – „ Rememory” и „ We Don’t Belong Here”, а следващия месец ще си припомним отново и героят му Чехов в „Star Trek Beyond”.

Антон Йелчин е поредната нелепа жертва, която даде актьорското съсловие, но образите му в киното ще съхранят спомена за него!

R.I.P.