Проява на индивидуалност чрез дрехите

От древни времена дрехите не само ни предпазват от студа или слънцето, но и говорят много за човека, който ги носи. Може да са рицарски доспехи, бални рокли или бизнес костюм от началото на ХХ век и всеки път от пръв поглед може да разберете кой е пред нас – рицар, дама от двореца или сериозен бизнесмен. Времената се променят и непринуденото заедно с денима наводни света, но все още е истинска поговорка, че посрещаме по дрехите. И така, как да намерите своя стил на облекло, за да разкриете същността си и да покажете своята индивидуалност – прочетете нататък.

Какво говорят дрехите за нас?

Именно с помощта на дрехите човек създава определен образ – такъв, какъвто иска да бъде видян. Тоест във външния вид на човек се съчетават две „аз“ наведнъж – как иска да изглежда и какъв е всъщност.

Но облеклото в съвременния свят не само насърчава себеизразяването, но и помага в общуването, тъй като външният вид на човек изразява отношението към околната среда и характеризира динамиката на живота.

Защо дрехите са проява на индивидуалност

Когато за първи път видим човек, ни трябват само 30 секунди, за да създадем първо впечатление. И точно в този момент най-голямо внимание е насочено към облеклото. Да, някой се ражда с вродено чувство за стил и хармония, но за повечето от нас способността да се обличаме красиво е труден процес.

Въпреки това:

  • опитайте се да експериментирате;
  • не се страхувайте от грешки;
  • внесете своята индивидуалност при избора на стилната и елегантна рокля или друга дреха.

Ще можете да се отворите към света, като изглеждате като интересна, креативна личност, професионалист и просто привлекателна жена.

Създаваме свой собствен стил

Личният стил е нещо повече от мода, тенденции и т.н. Това са прояви на нашия вътрешен свят, характер, навици, начин на живот. Тъй като всички сме различни, стилът едва ли ще се повтори, дори и да се обличате в еднакви леки рокли.

Като цяло има четири основни стила, които се основават на човешки психотипове:
класически; романтичен; естествени; драматичен.

Всеки от тези стилове отговаря на техните качества на характер и предпочитания в облеклото. Колкото повече се разкривате като личност, толкова по-добре можете да оформите стила си.

Класически стил

Класиката е облеклото на първите дами и кралските особи. Тук не става дума за скука или безлични нагласи. Този стил създава впечатление за успех, статус, сериозност, отговорност и надеждност. И ако изберете особено сполучлив класически костюм или официална рокля, вие също ще можете да съчетаете всичко това с естествена женственост и елегантност.

Романтичен стил

Женственост, закръгленост, плавни линии и силуети – всичко това е романтичен стил на облекло. Той подчертава гърдите, талията или ханша. Дори ако нещото е съобразено с моделите на oversize, в движение можете да видите контурите на фигурата. Меките тъкани, драперии, гънки правят триизмерния силует мобилен и безтегловност. Най-добре в този стил ще изглежда блуза с флорален принт или нещо подобно.

Естествен стил

Лаконичният вид на дрехите е много характерен за естествения стил. По-добре е да изберете права или само леко вталена рокля или друга дреха, незабележимо декоративно покритие под формата на волани или нещо подобно. Приемливи са и елементи, по-типични за романтичния стил. Например ръкави тип фенерче или щампи на цветя.

Като цяло облеклото се превръща във визуална многоизмерна информация за човек, неговия вид визитна картичка. И така, нека помислим как да изберем гардероб по цвят.

И накрая, нека цитираме незабравимата Софи Лорен: „Дрехите са най-лесният начин да разкриете своята личност“. И така, ви каним в нашия онлайн магазин за рокли, за да можете да се погрижите максимално за вашата индивидуалност при избора на дрехи.