Google-Pays-old-apps-and-website-to-lose-payment-features

Старото приложение за Android, приложениети и уебсайтът на Google Pay, ще загубят много от функциите си за плащане в САЩ през януари, потвърди самата компания прад The Verge. Според документ за поддръжка на Google, старите приложения вече няма да могат да изпращат или получават плащания, или да теглят пари. Междувременно в известие в уебсайта на Google Pay се казва, че също така и той губи възможността да изпраща и получава равностойни плащания. Google въвежда и 1.5% такса при превод на пари от Google Pay с дебитна карта.

Промените следват масовото рестартиране на услугата през миналата седмица в САЩ, което включва ново приложение и функции, като опцията за автоматично сканиране на входящата поща в Gmail и акаунта в Google Photos за разписки за импортиране. Новата услуга трябвада се разшири допълнително през следващата година, когато Google планира да си партнира с банки, които предлагат пълни чекове и спестовни сметки в Google Pay.

Преводите към свързана банкова сметка все още са безплатни, но могат да отнемат между 1 и 3 работни дни. Въпреки, че функциите за равноправно плащане изчезват в САЩ, Google потвърди, че уеб интерфейсът на Google Pay ще се запази и в бъдеще ще се фокусира върху начините на плащане, абонаментите и настройките на акаунта.