water-droplets-were-animated-in-midair-to-create-a-life-sized-human-figure-for-an-ad

Създадоха първата реклама, в която чрез използване на 3D воден принтер и високоскорстна светкавица, водните капчици се анимират, за да оживеят в човешка фигура.

Технологията е уникална и отнема повече от 11 дни работа в студио, а рекламата е произведена за Gatorade. Принтерът се ръководи от данни, които са получени при заснемането на движенията на реални човешки същества, а ефектът е поразителен:

Water droplets were animated in midair to… by Mashable

Клипът е разработен в продължение на 6 месеца в сътрудничество с Unit9, Machine Shop, Arri Rental и Mark Roberts Motion Control, които създават триизмерен течен принтер, който се контролира от софтуер с помощта на данни за човешките движения, уловени в реалния живот. Триизмерните кадри са заснети с помощта на високоскоростната синхронизираща светкавица на Arri Alexa 65 и Control Milo Motion, снимките отнемат 5 дни, а след още 11 дни работа в студио, специалистите вдъхват живот на същество, изцяло създадено от водни капчици, което се движи и си взаимодейства с пространството, като истински човек.