MC5229_Z260_KV_03

Panasonic обявява пускането на пазара на цифровия безогледален фотоапарат G9II, оборудван с нов сензор и технология за автоматично фокусиране с фазово разпознаване (PDAF). LUMIX G9II е първият фотоапарат от серията Micro Four Thirds LUMIX G, който разполага с технологията PDAF.

В съответствие с нарастващата необходимост от създаване на творчески произведения на изкуството и фотографии с помощта на различни методи, този нов модел създава изображения с висока разделителна способност, високо качество и богати цветове направо от фотоапарата. Освен това с новата технология за автоматично фокусиране, която съчетава натрупания опит на Panasonic в областта на технологиите за разпознаване с PDAF, и високоскоростния режим за серийно снимане, който гарантира, че решителните моменти ще са винаги уловени, този нов модел може да се похвали със значително подобрена мощност и високоскоростна производителност.

Новият 25.2-мегапикселов Live MOS сензор и новият процесор създават изображения с висока разделителна способност с изключително качество с богати цветови тонове, а хибридната технология PDAF позволява прецизно автоматично фокусиране и високоскоростно проследяване на бързо движещи се обекти. Освен това снимането в серия със скорост 60 fps в режим AFC и записът SH pre-burst, който започва преди освобождаването на затвора, гарантират, че решаващият момент ще бъде винаги уловен, дори при динамично движещи се обекти.

Популярната система за стабилизиране на изображението на LUMIX е допълнително усъвършенствана, като съчетава 8-stop B.I.S. (Body Image Stabilizer), 7.5-stop 5-axis Dual I.S. 2 и усъвършенствана Active I.S. за невероятно стабилизиране на видеоизображението. Заедно тези функции осигуряват още по-голяма подкрепа за снимане от ръка на динамични сцени, които преди това биха били трудни за заснемане. В допълнение, създателите могат да се насладят на подобрени монохромни фотографски стилове с новите LEICA Monochrome и REAL TIME LUT за предпочитани цветови настройки. С този цифров безогледален фотоапарат от следващо поколение Panasonic възнамерява да отговори на нуждите на творците, които търсят методи за творческо изразяване, надхвърлящи границите на фотографията и видеозаснемането.