Google-for-Education

Среща с международни експерти и представители на висшите учебни заведения в България ще се състои на 30.10.2023 (понеделник) в Литературен клуб „Перото” в гр. София. Google for Education, в партньорство с Център за творческо обучение, организира първото по рода си събитие на живо, представящо постиженията на изкуствения интелект във висшето образование. Събитието е част от международна серия срещи с университети в София, Букурещ, Варшава, Прага и онлайн за Прибалтийските държави.

 

По време на събитието екипът на Google ще представи опита си с интеграцията на облачната платформа Google Workspace за образованието в контекста на висшите учебни заведения. Събитието ще се проведе в рамките на няколко часа, в които ще се засегнат теми като висшето образование и технологиите в България, подготовка на студентите за работа с облачните платформи, изкуствен интелект във висшето образование, добри практики с Google Workspace за образованието в България и други.

 

Участие в програмата ще вземат: Павел Червони – ръководител „Образование” за Централна и Източна Европа в Google; Елеонора Симеоне – специалист „Висше образование” за Европа, Близкия Изток и Африка в Google; Светлана Михайлова – Мениджър „Проекти” за Централна и Източна Европа в Google; Константин Косев от Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” и екипа на Център за творческо обучение. Срещата ще бъде на работен български език. За повече информация и регистрация можете да се свържете с екипа на Център за творческо обучение на тел 0882506425 и на info@cct.bg.