Що се отнася до избора кой цвят сенки за очи да изберем при покупка, ние сме застъпници на една проста истина: вземи този, който те кара да се чувстваш невероятно. Но за да се чувстваш невероятно, трябва да се чувстваш уверена. А що се отнася до грима, нищо не ти дава по-голяма увереност от доброто разбиране на теорията на цветовете и как тя се отнася към естествен цвят на очите, цвета на косата и тона на кожата ти.

Така че, нека ти дадем някои основи в теорията на цветовете, за да можеш да избереш винаги правилния за теб. По-долу даваме няколко фактора, които трябва да имаш предвид при избора на правилните цветове за теб в грима.

Цвят на кожата

Тонът на кожата е разделен в два нюанса: топли и студени. Не помага фактът, че някои козметични марки категоризират розовите тонове като топли и жълтите тонове като студени, докато други ще направят точно обратното. Това се случва, защото цветното колело е разделено в центъра и жълтото може да се счита за хладно или студено едновременно.

Но ако си наясно със своя подтон, можеш да установиш с решителност дали определеният продукт е в цветът за теб. За да разбереш подтона си, провери цвета на вените си. Вените са естествено сини, така че жълтият тон на кожата ще ги прави да изглеждат по-зелени. Вените на розовия тон на кожата ще изглеждат по-виолетови.

Ако имаш топъл тон на кожата, всеки топъл цвят на сенките за очи ще изглежда по-естествен върху теб; ако си със студен тон на кожата, всеки студен цвят ще изглежда по-естествен в синхрон с визията ти. Избирането на нюанси от противоположния тон на цветното колело, ще придава повече драматизъм в твоя грим.

Дамите с топли тонове на кожата трябва да опитат цветове като бронз, ванилия, слонова кост, тъмносив, светъл и тъмнокафяв, розов и коралов. Вие можете да експериментирате с цвят Pinky Swear от течното матово червило от козметиката на Николета Лозанова. Ако имате студен тон на кожата, играйте с бледо синьо, люляк, синьо, сиво и тюркоазено, а при червилата с по-студени нюанси.

Цвят на очите

Да поставиш цвета на очите си като основа за избор на палитра за сенки, е идеалният начин да поставиш фокуса точно там, където искаш. Използването на сенки за очи, които допълват цвета на очите, е лесен начин да привлечеш вниманието. Изборът на сенки, чийто цвят е близък до цвета на очите ти ще даде мек ефект, който изглежда красив и естествен.

Да разгледаме ситуацията спрямо различните цветове на очите.

Сини очи – Знаем, че оранжевото е противоположно на синьото, така че всеки нюанс от неговото семейство ще създаде прекрасен, драматичен ефект. Помисли също за медни цветове, злато, прасковени нюанси, корал, розово и топли кафяви акорди. За по-фина визия, цвят, който е близо до синия в цветното колело, като нюансите на теменужките, лилави или зелени тонове, могат да създадат неочаквано естествен вид. Люлякът, лавандулата, наситено лилавото, сливата, каки и маслина също са отличен избор за сините очи.

Зелени очи – Цветовете сенки за очи с червени нюанси, като бордо, кестеняво и розово, както и близките им нюанси на виолетово, лавандула, праскова, слива и червено са идеални допълнения към зеления поглед. Топлите метали като мед и бронз са склонни да извеждат не само зеленото на показ, но често подчертават красивите сиви и кафяви оттенъци, които хората със зелени очи притежават.

Кафяви лешникови очи – кафявите очи не са скучни. Всъщност хората с кафяви очи могат да експериментират с най-голямо разнообразие от цветове. Дамите с кафяви очи имат късмет да избират от палитрата на топлите, богати кехлибарени, медни и златни тонове, до студените нюанси на въглена и лавандулата.

Цвят на косата

Черен / тъмно кафяв – Брюнетките се забавляват повече, когато става въпрос за избор на грим, тъй като много цветове им подхождат добре. Дълбоките, тъмни цветове като черно, кафяво и лилаво са перфектни. И за по-естествен вид, неутрални, като златисто, бежово, кремаво, както и по-светли, по-меки нюанси на зеленото, червеното и жълтото работят добре за дамите с тъмна коса.

Блондинки – Блондинките традиционно имат по-светъл тон на кожата, което означава, че по-меката палитра ще бъде по-ласкателна за тяхната визия. Цветните оттенъци работят добре за светлата кожа, така че опитай нюансите на любимите си червени цветове (като розовото), портокаловите и лилави тонове за визия, която със сигурност ще впечатли.

Червенокоси дами – Дълго време червенокоските бяха ограничени във възможностите си заради модните норми, но в наши дни вече всичко е модерно. Неутралните нюанси ще придадат по-естествен вид, но силните и смели зелени тонове са прекрасни за драматичен ефект. Нека твоята личност бъде твоят водач тук, който да създаде свои собствени правила.

И накрая, едно общо правило: съчетаването на сенките за очи с цвета на очите ще изглежда скучно и ще намали въздействието на двата цвята. Това не означава, че синеоките дами не трябва да пробват сини сенки или че тези с кафяв поглед не трябва да залитат към нюд цветовете. Необходимо е просто да смесваш с допълващи цветове, за да направиш външния си вид по-завладяващ.

Съответствието на избора на цветове в грима, с тези в облеклото ти също може да изглежда малко остаряло, но отново няма строги правила, които да спазваш с днешния грим на индивидуалността. Не се страхувай да експериментираш.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This