12-moving-house

Само мисълта за преместване в ново жилище е способна да вкара в дълбоки размишления и чист ужас почти всеки средностатистически представител на човешкия род.

За щастие, съществуват някои основни практики, които можем да възприемем, за да направим процеса по-спокоен и балансиран. И да, ангажирането на професионална фирма кърти чисти извозва абсолютно и стопроцентово е едно от добрите решения.

Планирайте напред

Планирането е един от фундаментите на добрите крайни резултати, Помислете предварително дали ще разчитате на специалисти в сферата за къртене и извозване, или ще сте смели и ще заложите на собствени усилия.

Ако изберете втория вариант, уверете се, че имате всичката необходима техника и работна ръка, за да свършите целия обем от работа до най-малкия детайл.

И все пак, помислете дали не искате да наемете фирма за къртене

Желанието да се справите сами е похвално, но и доста излишно самопожертвователно, ако се замислите реално. На съвсем достъпна цена можете да ангажирате професионалисти с опит, знания и оборудване, които да свършат всичко съвсем сами, с минимални насоки от ваша страна, в точно определен срок и без неприятни изненади. 

Вместо да рискувате нараняване чрез неправилно повдигане на тежки предмети, губене на време с неефективни стратегии или евентуално причиняване на пътнотранспортно произшествие чрез шофиране на неприсъщ за вас високогабаритен бус, оставете професионалистите да си свършат работата

Ще имате много други задачи, за които да мислите, а наемането на външна фирма кърти чисти извозва ви освобождава време и енергия, за да се справите с останалата част от списъка.

Резервирайте услугите за къртене чистене и извозване възможно най-рано

Ако имате натоварен график, ще искате да подберете и ангажирате подходяща фирма за къртене и извозване възможно най-рано. Така ще си гарантирате, че всичко ще се случи в определения от вас времеви интервал и ще работите със специалистите, които наистина сте си избрали, а не тези, които са свободни на конкретния ден.

Останете организирани

Дори и да сте наели фирма кърти чисти извозва, която да се погрижи за всичко вместо вас, нашият приятелски съвет е да останете фокусирани върху целта и крайния резултат. Запазете високото си равнище на организация, следете дали се движите по график и дали имате всички необходими материали за успешно осъществяване на съответния етап.

Следете лично за преместването на важните документи

Друга пипкава дейност, с която да се заемете лично, вместо да я оставяте на случайността, е транспортирането на важни документи до новата локация. Паспортите, свидетелствата за брак, карти за социално осигуряване и други административни данни са деликатни и съдържат чувствителна информация, така че най-добре си ги държите при вас. Оставете ги настрана от останалото имущество и определете конкретно и сигурно място, където да ги опаковате, така че никога да не ги загубите.

Опаковайте чупливите предмети внимателно

Ако имате специални или чупливи предмети за транспортиране, те се нуждаят от допълнителна грижа, за да сте сигурни, че ще пристигнат до дестинацията като едно цяло, а не сюрреалистична съвкупност от сложни и неразбираеми микроелементи. Произведения на изкуството, керамика, семейни реликви и други деликатни артикули трябва да бъдат опаковани с особено внимание. Също така е разумно да етикетирате ясно всички кашони и кутии, в които ги слагате. Така фирмата кърти чисти извозва, която евентуално се грижи за пренасянето им, ще знае, че трябва да борави с тях по-деликатно. 

Заделете важните предмети за деня на реалното преместване

Съветът ни е да опаковате специално най-важния си багаж точно както бихте направили за пътуване през уикенда. Наличието му в деня на преместването ще гарантира, че имате достъп до всички основни неща като чисти дрехи, зарядни устройства и тоалетни принадлежности, без да е необходимо да ровите безцелно кутиите си.

Действайки по този начин, стресът от преместването би се редуцирал значително.