На специално събитие Canon представи възможностите на новата безогледална пълноформатна система EOS R. Фотоапаратът позволява заснемане на качествени снимки в условия на почти пълен мрак и е с най-бързата автофокусна система при безогледалните камери към момента – по-малко от 0,05 сек.

EOS R на Canon е подходящ за фотографи, търсещи професионални резултати във всякакви условия – фоторепортери, ентусиасти, търсещи кадри в града и сред природата или такива, които просто искат да уловят ценни моменти. Фотоапаратът напълно отговаря на нуждите на сватбените и събитийните фотографи, предоставяйки пълна дискретност и безшумно заснемане.

По време на събитието Борис Трифонов от Canon обясни, че EOS R e система, която разширява границите на оптичния дизайн и потенциала на настоящата система EF. Фотографът Георги Неделчев сподели личния си опит от работата с фотоапарата и показа кадри, които е заснел.

Събитието предостави възможност на участниците да изпробват функциите на фотоапарата, благодарение на вълнуващи демонстрации. Пред посетителите се разигра зрелищно светлинно шоу, изпълнено от артиста Венсан. Бързият автофокус на EOS R позволи прецизно да бъдат уловени грациозните танци на балерина, танцуваща сред ефирни воали. Пълният мрак, който цареше в една от залите не попречи на фотоапарата да фокусира безотказно модел, обсипан с флуоресцентни бои по тялото.

Системата е базирана на иновации, които дават възможност за по-богати и по-прецизни резултати. Те са свързани с възможността за фокусиране при изключително ниска осветеност (до -6EV2). Комбинацията с високоефективни RF обективи, най-новият процесор за изображения DIGIC 8 и 35 mm CMOS пълноформатен сензор, предоставят изключително високо качество на изображенията дори в неблагоприятна среда. Безогледалната технология, която използва системата, доближава задната леща на обектива до фокалната равнина на сензора. Намаляването на разстоянието до равнината позволява по-голяма свобода на оптичния дизайн.

EOS R на Canon притежава богати възможности за безжично свързване и управление, както и за постоянна връзка със смарт устройства чрез Bluеtooth и запис на GPS координати в снимките, което е в унисон с начина на живот на съвременните и бъдещите фотографи.