Снимки: Иван Коловоз

Снимки: Иван Коловоз

С близо 15 години на пазара, Delta.BG се утвърди в изграждането на индивидуални и специализирани облачни решения. Постиженията на компанията бяха представени пред редица медии от Боряна Попова, директор маркетинг и бизнес развитие и Георги Димитров, управляващ партньор, в рамките на събитието „Delta Cloud в Equinix – да докоснеш облачна реалност“ в четвъртък, 14 март 2024 г. в най-модерния център за данни в страната Equinix S02.

Гостите на събитието имаха възможността да се докоснат до облачната реалност на Delta.BG и бяха умело преведени през лабиринта от услуги, които компанията предлага – виртуални и наети сървъри, системна администрация, проектиране и изграждане на специализирани облачни решения, AI-базирана DDoS защита и Backup-as-a-Service. Представителите на компанията съумяха да пояснят значението и приложението на всяка услуга с аналогии от обозримия свят, който ни заобикаля и можем да докоснем.

Снимки: Иван Коловоз

В тяхна подкрепа с примери от реалния живот се присъединиха – Драгомир Желев, основател на компанията, Петър Маринов – директор по сигурността и Маргарита Костова – директор продажби. Към момента екипът на Delta.BG е изправен пред предизвикателството – експанзия на външни пазари с цел номер 1 – Франкфурт – най-големият технологичен хъб в Европа.

Дискусията се разшири с въпроси от гостите, в т.ч. и за киберсигурността, която става все по актуална и значима с бързите темпове на дигитализация на множество сектори, в т.ч. и здравеопазване и образование.

DDoS защитата, която компанията предлага, като услуга към своето security портфолио, е иновативна и високотехнологична, изградена в Anycast мрежа с над 20 центъра за филтрация (PoPs) на 5 континента. Един от тях е изграден в София от Delta.BG в партньорство с американската компанията Path Network, чийто ексклузивен представител е за страните от Балканския полуостров. Геолокацията на изградения PoP в София е ключова за постигането на ниска латенция – изключително предимство, заедно с конкурентната цена.

Снимки: Иван Коловоз

По-динамичната и вълнуваща част от събитието бе възможността на всеки от гостите да разгледа центъра за данни, да чуе песента на сървърите от първо лице и да види с очите си характерната, емблематична за Equinix синя светлина.

Equinix е световната компания за дигитална инфраструктура, с над 250 дейта центъра в над 30 държави. От години центровете за данни (IBX) в София SO1 и SO2 подкрепят компаниите в България в техния път към трансформиране на бизнеса си чрез взаимосвързаност с партньори по дигиталната верига за доставки, внедряване на облачните технологии и достъп до нови пазари по света.

Delta.BG е първата българска хостинг компания партньор на Equinix в България. „Надеждността и сигурността са от първостепенно значение и бихме платили по-висока цена, за да гарантираме, че нашите сървъри и респективно бизнесите на нашите клиенти няма да спрат!“- коментира Драгомир Желев.

Клиенти на компанията са редица медии, големи и средни онлайн магазини, производствени предприятия, банки и др., с които са изграждани устойчиви и дългосрочни взаимоотношения в годините. „Нашите клиенти са наши партньори! Грижим се за техния бизнес, както за нашия! Персонализираното отношение и вниманието към детайла са ключът към успешните партньорства!“, коментира Боряна Попова.

Снимки: Иван Коловоз

„Мониторингът, който прилагаме 24/7, често пъти индикира за проблеми, които могат да възникнат. Нашата цел е да вземем мерки и да разрешим ситуацията, за да предотвратим инцидент, за което клиентите и не подозират!“, коментира Георги Димитров. „Всичко това е възможно, защото в годините изграждаме екип с изключителна експертиза и опит. Повод за гордост е, че хората, с които компанията стартира преди 15 години, продължават да се развиват и милеят за нея, а екипът се разширява всяка година от 3 човека в самото начало до 40 човека към момента.“, допълва Драгомир Желев.

Компанията подготвя свой елитен екип от експерти, които ще бъдат посланици на бранда на най-голямото събитие за облачни технологии, хостинг и инфраструктура – CloudFest 2024.