google-plus-generic-1000x563

Вече имаме дата, на която Google+ ще спре да работи за потребители и това е 2 април, но до 4 февруари нови потребители могат да регистрират профили и да създават страници, общности и събития.

Причината социалната мрежа да затвори врати е ниския трафик и съобщенията за сериозни уязвимости, позволили на корпоративни акаунти да разглеждат личните данни на отделни лица.

До 2 април потребителите могат да използват инструментите на Google, за да изтеглят данните, публикувани в профилите им, а общностите могат да свалят данните в момента, но ще запазят повече информация, като авторски тагове, текст, снимки и публикации, които ще са достъпни до март. Уеб сайтовете и програмите, използващи маркери на приложния програмен интерфейс на мрежата, като полета за вход и коментари, ще спрат да работят. Входът ще бъде заменен с общия механизъм на Google акаунта, а нови коментари няма да бъдат позволени в сайтовете на Blogger от 4 февруари, а в останалите от 7 март. Те ще бъдат изтрити след 2 април, като мениджърите на сайтове могат да запазят коментарите.