Google_Play

Google ще отпуска по 1000 долара за откриване на проблеми, отговарящи на критериите й. Новата програма ще помогне за откриването на уязвимости в приложения от трети страни в Google Play, като плаща на изследователите да откриват проблеми в популярните апликации за Android.

Гигантът поддържа програми за откриване на бъгове за продукти като Chrome, Chrome OS и др, заплащайки хиляди долари за демонстрираните уязвимости. Разработчиците на популярните приложения също са поканени да се включат в новата програма, за да подобрят сигурността на едни от най-сваляните апликации в магазина на Android. Компанията ще си сътрудничи и с HackerOne, а разработчиците ще участват само при положение, че са готови да реагират веднага и да остранят уязвимостите, следвайки указанията на хакерите и да предоставят подробни отчети.

В момента Alibaba, Dropbox, Duolingo, Headspace, Line, Mail.ru, Snapchat и Thinder вече имат право на награди, но Google твърди, че списъкът ще се увеличава с течение на времето. Според HackerOne, хакерите ще идентифицират уязвимостите на приложенията и ще ги докладват на разработчиците, като заедно ще разработват решения в рамките на 90 дни. След това хакерите ще могат да поискат наградите си по програмата, като компанията ще направи съответната оценка, дали работата им отговаря на нейните критерии, за да им даде по 1000 долара.