Игра на троновеEдна от най-успешните продукции, разбила рекордите по гледаемост – „Игра на тронове“, ще приключи след излъчването на осмия си сезон, потвърди президентът на програмната дейност в HBO Кейси Блойс пред асоциацията на телевизионните критици в Бевърли Хилс вчера.

Да, има конкретен план за броя сезони, които ще бъдат заснети. Повярвайте ми, ако можех да ги убедя да направят повече, щях да го сторя. Аз бих искал дори десет сезона, но това е най-доброто за сериала.“

Всъщност осмият сезон ще се състои само от шест серии, но Блойс твърди, че това все още не е окончателният им брой.

Игра на тронове“ е един от най-гледаните сериали с над 25 милиона зрители общо във всички платформи и на въпроса дали се предвижда все пак някакво продължение под друга форма, Блойс отговори:

Не съм против това, стига да е креативно и да има смисъл. Сигурен съм, че Давид Беньоф и Д.Б. Уайс също нямат нищо против, но и нямат някакви конкретни планове за момента.“

Седмият сезон на култовия сериал ще дебютира следващото лято със седем епизода и няма да участва в надпреварата за наградите Еми. Той се забави поради метеорологичните условия в Исландия, където се снима.

Тази информация официално потвърждава опасенията на феновете, че фентъзи сагата е към своя край. И все пак – предстоят още 13 епизода, разпределени в два сезона!