Nokia 3210 25th Anniversary_Front

Обратно в реалността с култовия Nokia 3210, който се завръща обновен за 25-ата си годишнина 

 

Това е мобилният телефон, който остави ярка следа в живота на цяло едно поколение. Сега, 25 години след първото му пускане на пазара, легендарният Nokia 3210 се завръща в синьо (Scuba Blue), черно (Grunge Black) и златисто (Y2K Gold), благодарение на европейския мобилен иноватор Human Mobile Devices (HMD), производител на телефоните Nokia.

Завръщането на „глупавите“ отразява носталгията, която хората изпитват към по-простите времена отпреди ерата на смартфоните. През 2023 г. HMD удвои продажбите на емблематичния флип телефон Nokia 2660, а през 2024 г. очаква по-нататъшен ръст на пазара на телефоните с бутони.

Тези устройства предлагат решение за дигитален детокс в свят, в който почти четирима от всеки десет (38%) от хората на възраст между 16 и 24 години се притесняват, че прекарват твърде много време със смартфона си.

Ларс Силбербауер, главен маркетинг директор на Human Mobile Devices (HMD), коментира: „Nokia 3210, една културна икона, се завръща по време на глобалния бум на „глупавите“ телефони, тъй като потребителите се стремят да балансират използването на екранното време с дигитална детоксикация. В основата на Nokia 3210 стои простотата, която позволява на потребителите да присъстват пълноценно в реална среда. Той не е „глупав“ телефон, а забавният телефон на 2024 година.“

Nokia 3210 беше пуснат на пазара преди четвърт век. Той бързо се превърна в хит и свърза милиони хора. През 2024 г. той се завръща, само че този път фокусът е силно насочен към откъсването на хората от екраните на техните смарт устройства.

Бен Ууд, основател на Музея на мобилните телефони: „Оригиналният Nokia 3210 заема специално място в сърцата на много потребители като един от най-продаваните мобилни телефони на всички времена. Той е идеалният продукт за пресъздаване в съвременната епоха, с оглед на силното му наследство и емблематичния му дизайн.“

„Nokia 3210 се счита за един от най-значимите телефони, които Nokia някога е разработвала, и е обичан от много хора, за които той е бил първият им мобилен телефон. Този модерен прочит на класическия дизайн за неговата 25-а годишнина със сигурност ще привлече вниманието на хората.“

Повторното пускане на пазара на емблематичния телефон Nokia 3210 се вписва в нарастващата популярност и своеобразното възраждане на функционалните телефони, тъй като все повече млади хора са склонни да се „изключват“ и да се отдават на дигитален детокс, за да общуват пълноценно в реална среда.

Що се отнася до Nokia 3210, тези, които искат да си починат от социалните мрежи, интернет и безкрайните приложения (независимо дали за ден, уикенд или за неопределено време), вече могат да го направят в стила от края на 90-те и началото и първите години на новото хилядолетие.

Обновеният с мисъл за младото поколение Nokia 3210 се отличава с елегантен ретро дизайн. Той се предлага с всички основни функции, които бихте очаквали от оригинала, включително 2МР камера със светкавица (и фенерче!) и издръжлива 1450 mAh батерия, на която можете да разчитате, докато се забавлявате здраво това лято. Тъй като сме 2024 г., този път Nokia 3210 има и 4G за кристално чисти разговори.

Точно както в опияняващите години от началото на новото хилядолетие, Nokia 3210 ще бъде задължителен лайфстайл аксесоар през този летен сезон. Феновете на фестивалите няма да го изберат само заради неговата здравина и практична функционалност, а и за да покажат открояващ се личен стил.

Тенденцията за всичко, свързано с Y2K, продължава да се засилва и, за да е в унисон със стила в края на 90-те и първите години на новия милениум, Nokia 3210 се предлага само в три смели цветови варианта, напомнящи за епохата на оригинала: Scuba Blue, Y2K Gold и Grunge Black. И накрая… Nokia 3210 нямаше да бъде Nokia 3210 без Змията, така че и тя се завръща в обновения модел.

Nokia 3210 – семпла елегантност и функционалност:

  1. Дизайн: назад към ретро дизайна от 1999г., с нотка на носталгия и обновен силует
  2. Мощност:дълготрайната батерия с капацитет 1450 mAh осигурява работа в продължение на дни с до девет часа и половина разговори
  3. Ретро гейминг:идва със Змия
  4. Камера:снимайте в Y2K стил с 2MP камера
  5. Екстри:фенерче