S5II_S-E100_slant_K_resized

Panasonic представи обектива LUMIX S 100mm F2.8 MACRO (S-E100), базиран на системния стандарт L-Mount

 

С нов оптичен дизайн и новоразработен Dual Phase Linear мотор, новият LUMIX S 100mm е най-малкият и най-лекият в света макрообектив с фиксирано фокусно разстояние и средна телефото дължина, тежащ приблизително 298g. Този лек, компактен дизайн позволява ненадмината мобилност и гъвкавост при различни сценарии на снимане. Благодарение на новия механизъм за фокусиране, обективът постига превъзходно проследяване с бърз и прецизен автофокус.

В допълнение към фотографирането в близък план в реален размер с неговото фокусно разстояние 100mm, новият обектив създава впечатляващи портрети, уникални за средните телеобективи, като използва своята голяма бленда за заснемане на изображения с висока разделителна способност със зашеметяващо боке.

Освен това обективът работи безшумно, благодарение на новоразработения линеен мотор, а т.нар. „фокусно дишане“ е потиснато, което го прави идеален за заснемане на видео. Той също така предлага управление на блендата на микро-стъпки за плавна промяна на експозицията, както и възможност за избор между линейни и нелинейни настройки на пръстена за фокусиране. Тези функции се превърнаха в отличителни характеристики на обективите от серията LUMIX S.

Основни функции

 1. Най-малкияти най-лек макрообектив с фиксирано фокусно разстояние и средна телефото дължина в света
 • Усъвършенстван компактен оптичен дизайн с нова система за двойно фокусиране (Double Focus System) и новоразработендвуфазен линеен мотор (Dual Phase Linear Motor)
 • Подходящ за използване в широк спектър от ситуации на снимане благодарение на отличната си мобилност, като например снимане в близък план в реален размер или портрети, което е уникално за средните телеобективи.
 1. Висока разделителна способност и изключителни фотографски характеристики с бърз и прецизен автофокус
 • Отличава се с висока разделителна способност и превъзходни фотографски характеристики във всяка област – от центъра на изображението до краищата.
 • Улавя точно всеки детайл на обекта, като същевременно създава уникално за макрообективите със средна дължина на фокуса боке
 • Бърза и прецизна работа на автофокуса с отлично проследяване на движещи се обекти и безшумно фокусиране
 • Подобренията в откриването и управлението на пръстена за фокусиране позволява по-прецизно фокусиране при снимане на макрофотография
 1. Оптимална видео функционалност за видео продукция
 • Безшумна работа, благодарение на Dual Phase Linear Motor
 • Ефективно потиска т.нар. „фокусно дишане“, при което ъгълът на видимост се променя в резултат на движения в позицията за фокуса.