S5IIX_S-R2060_slant_K

След месеци на очакване, Panasonic представи LUMIX S5IIX, който ще бъде пуснат през май като едно от двете нови попълнения в гамата безогледални фотоапарати от серията LUMIX S.

В допълнение към анонса за пускане на пазара, Panasonic пусна новина за програма за актуализация на фърмуера за LUMIX S5II и преразглеждане на цените на обективи от S Series в Европа.

Новият LUMIX S5IIX
Демонстрирайки невероятна производителност както при заснемане на видео, така и при заснемане на снимки, LUMIX S5IIX излиза на пазара през май, готов да изпълни изискванията на най-амбициозните творци.
Със съвместимост с Blackmagic Raw (BRAW), в допълнение към ProRes RAW, Lumix S5IIX осигурява лекота на използване и по-добро качество от популярните видео формати, но с предимствата на RAW записа.
Благодарение на разширената съвместимост с външни устройства, ATOMOS Ninja V и ATOMOS Shogun CONNECT също се поддържат в допълнение към ATOMOS Ninja V+. Всички режими на запис могат да се настройват, както следва:

Screenshot 2023-05-10 at 12.31.56
Един от първите фотоапарати LUMIX, който предлага хибридно автоматично фокусиране с фазова детекция (PDAF), S5IIX разполага с нов процесор за изображения, разработен в рамките на партньорството L2 Technology, създадено от LEICA и LUMIX, и с нов 24-мегапикселов сензор.

Освен това фотоапаратът използва нова хибридна система за автофокус Phase. Бърза и надеждна, новата система може да разпознае целеви обекти при трудни условия, като слаба светлина и контражур, и след като ги фиксира, продължава да ги проследява дори при появата на други движещи се обекти в кадъра.

С изобилие от видео функции и опции за запис, новият процесор дава на LUMIX S5IIX и възможности за запис на видео, осигурявайки професионална фото- и видеопроизводителност благодарение на множество нови и подобрени функции.


Актуализация на фърмуера на LUMIX S5II (Версия 2.0)
Програмата за актуализация на фърмуера за класическия LUMIX S5II ще бъде налична на 13 юни 2023 г.
С актуализацията на фърмуера, която осигурява извеждане на RAW данни през HDMI,, LUMIX S5II ще се възползва от същите възможности на Blackmagic RAW като LUMIX S5IIX, в допълнение към ProRes RAW.

Програмата за актуализация на фърмуера също ще включва функцията Live View Composite, позволяваща на потребителите да заснемат снимки с дълга експозиция дори през деня.

Актуализацията на LUMIX S5II ще подобри потребителското изживяване, като допълнително ще подобри работата на S5II с множество иновативни функции.


Обектив на бъдещето
В допълнение към новото пускане на пазара и вълнуващата актуализация на фърмуера, Panasonic също представи и невероятно препозициониране на обективи в цяла Европа, при което цените са намалени с до 28%.

С двата фотоапарата LUMIX S5IIX и LUMIX S5II, съвместими с цялата съществуваща гама от 14 обектива LUMIX S, плюс допълнителни пълноформатни L-Mount обективи, произведени от L-Mount партньорите на Panasonic, бяха направени промени в цените на избрани обективи от серията S в цяла Европа.

Като израз на постоянния стремеж на Panasonic да се съобразява с мнението на потребителите, ревизиите на цените имат за цел да направят обективите по-достъпни в настоящата икономическа обстановка. Преразглеждането на цените можете да видите по-долу:

Eвро
S-E2470E
€2,499 > €1,999
S-E70200E
€2,799 > €2,299
S-R70300E
€1,299 > €999