Panasonic с гордост представя два нови сменяеми обектива, базирани на системата L-Mount и предназначени за серията пълноформатни (Full-Frame) цифрови безогледални фотоапарати със сменяема оптика LUMIX S. Фокусирана специално върху професионалната употреба, серията LUMIX S преследва безкомпромисна фотографска изразителност с висококачествените си фотоапарати и обективи.

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) е варио телеобектив с широка бленда, който се отличава с високо качество на образа в целия диапазон на вариото. LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) е многофункционален широкоъгълен варио обектив, осигуряващ заснемане на образи с висока разделителна способност и красив боке ефект, въпреки компактните си размери и ниско тегло. Тези LUMIX S PRO обективи имат превъзходни оптични характеристики, напълно отговарящи на строгите стандарти на LEICA.

 

Продуктова гама обективи LUMIX S PRO/S, към ноември 2019 г.

LUMIX S PRO 50mm F1.4 (S-X50)

[НОВ] LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635)

LUMIX S PRO 24-70mm F2.8 (S-E2470)

LUMIX S 24-105mm F4 MACRO O.I.S. (S-R24105)

[НОВ] LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200)

LUMIX S PRO 70-200mm F4 O.I.S. (S-R70200)

 

Стремежът на Panasonic е да разработи най-малко 11 обектива до март 2021 г. с акцент върху моделите „LUMIX S PRO“ и да продължи да разширява продуктовата гама на обективите си от серията S. Понастоящем повече от 46 сменяеми L-Mount обектива се предлагат или ще се предлагат от Panasonic, Leica Camera AG и Sigma. По този начин L-Mount отваря почти неограничен спектър от нови творчески възможности.

 

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200)

LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) е варио телеобектив с широка бленда, който се отличава с високо качество на образа в целия диапазон на вариото. Той е проектиран и предназначен за професионална употреба на открито.

Състояща се от 22 елемента в 17 групи, оптичната схема на обектива съдържа оптимално конфигурирани 2 UED (Ultra Extra-low Dispersion) лещи и 3 ED (Extra-low Dispersion) лещи, които ефективно потискат надлъжната хроматична аберация и хроматичната аберация на увеличението. Астигматизмът се коригира с асферични лещи, за да се осигури висока разделителна способност. Използването на двойна система за фокусиране спомага за потискане на колебанията на аберацията, дори при снимане от близки разстояния, резултатът от което е високо качество на образа от центъра до периферията в целия диапазон на вариото, въпреки широката бленда.

Фокусното разстояние на обектива е от 70mm до 200mm и може да се увеличи посредством телепреобразувател до максимум 280mm (1.4x, с DMW-STC14) или 400mm (2x, с DMW-STC20) за супер телескопични снимки*1 с високоскоростен и високопрецизен автофокус при максимална скорост на управление от сензора 480 кадъра в секунда. Оптичният стабилизатор на образа (O.I.S.) в обектива работи съвместно със стабилизатора на образа в тялото на фотоапарата (Body I.S.), като 5-осевият двоен стабилизатор на образа (5-Axis Dual I.S. 2)*2 прави възможно снимането със скорост на затвора, по-ниска със 7 стопа*3. Използването на специален съединителен механизъм позволява незабавно превключване между автофокус и ръчен фокус за прецизно ръчно фокусиране.

Широката постоянна F2.8 бленда дава възможност за плавна градация на разфокусирането, от най-рязко фокусираната част към съседните зони на изображението, за да се постигне красив боке ефект и богата перспектива. Обективът LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. също така има много изразително превъзходство и по отношение на видеозаписа. Той е оборудван с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане, което е характерен проблем при сменяемите обективи, предназначени за статични снимки.

Здравата конструкция, устойчива на прах/водни пръски*4, осигурява висока мобилност и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса. Диаметърът на резбата за филтри е 82 mm, а диафрагмата е с 11 ламела, формиращи кръгъл отвор.

 

LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635)

LUMIX S PRO 16-35mm F4 (S-R1635) е многофункционален широкоъгълен варио обектив, осигуряващ висока разделителна способност, въпреки компактните си размери и ниското си тегло. Той се отличава с отлично качество на образа, както при правене на снимки, така и при запис на видео.

Състояща се от 12 елемента в 9 групи, оптичната схема на обектива съдържа оптимално конфигурирани 3 асферични лещи, ED (Extra-low Dispersion) леща и UHR (Ultra-High Refractive Index) леща, с които постига много добра MTF (честотно-контрастна) характеристика, въпреки компактните си размери и ниско тегло. Обективът се отличава с изключително висока разделителна способност чак до ъглите, дори при отворена бленда, като същевременно потиска нежеланите смущения, като винетиране на образа или раздвояване на обектите при боке ефект.

Системата за автофокус се задвижва от мощен и същевременно компактен линеен мотор с двоен магнит, и се управлява от сензора с максимална скорост 480 кадъра в секунда. Така се постига високоскоростен и високопрецизен автофокус, който гарантира на фотографите, че никога няма да пропуснат важните моменти. Използването на специален съединителен механизъм позволява незабавно превключване между автофокус и ръчен фокус за прецизно ръчно фокусиране. Обективът LUMIX S PRO 16-35mm F4 също така има и много изразително превъзходство по отношение на видеозаписа. Той е оборудван с механизъм за потискане на т.нар. фокусно дишане, което е характерен проблем при сменяемите обективи, предназначени за статични снимки.

Здравата конструкция, устойчива на прах/водни пръски*4, осигурява висока мобилност и възможност за употреба на обектива в тежки условия и при ниски температури – дори при минус 10 градуса. Диаметърът на резбата за филтри е 77 mm, а диафрагмата е с 9 ламела, формиращи кръгъл отвор.

 

*1 Използването на телепреобразувател намалява ефективната бленда с един f-стоп (DMW-STC14) или два f-стопа (DMW-STC20)

*2 5-Axis Dual I.S. 2 може да се използва при фотоапаратите LUMIX S1R, S1 и S1H, към 6 ноември 2019 г.

*3 Базирано на стандарт CIPA [по вертикална/напречна ос: фокусно разстояние f=200mm, при използване на LUMIX S1/S1R/S1H]

*4 Устойчивостта на водни пръски и прах не гарантира, че няма да настъпи повреда, ако обективът влезе в пряк контакт с вода или прах.

・L-Mount е търговска марка или регистрирана търговска марка на Leica Camera AG.

・Конструкцията, техническите характеристики и спецификациите могат да бъдат променяни без предупреждение.