nx1-hero-image

Доклад на корейското издание The Investor сочи, че Samsung планира да се откаже от производството та цифрови фотоапарати, като се съсредоточи изцяло върху смартфоните и VR камерите. Данните се базират на информация от неназован източник, според която компанията вече „не произвежда и не продава цифрови фотоапарати“, което показва, че решението вече е взето.

Всъщност пазара на този вид устройства до някъде вече е погълнат от по-добрите камери на смартфоните и времената стават все по-трудни за по-малките компании. Като се има предвид отличната репутация на Samsung, няма за какво да се тревожим за нея в това отношение, а добрата новина е, че тя ще е в състояние да приложи натрупания знания в производството на модули за смартфони.

Последния модел цифров фотоапарат, който гигантът пусна на пазара е NX500 и това се случи преди две години, така че новината няма да е изненада за потребителите. Служител на компанията заяви, че тя планира да създаде нова продуктова категория, която ще включва смартфон камери, устройства като 4K Gear 360 и други VR продукти и ще продължи сда ги развива.