Sony

Това са Alpha 7C R с 61MP сензор с висока резолюция и Alpha 7C II с най-съвременните характеристики за заснемане на снимки и видео

  

Sony обяви пускането на пазара на две нови допълнения към серията компактни пълноформатни фотоапарати със сменяеми обективи α7C – Alpha 7C II и Alpha 7C R.

Alpha 7C II разполага с пълноформатен сензор с приблизително 33.0 ефективни мегапиксела и предлага най-съвременните функции и характеристики за снимки и видео в компактен и лек дизайн (приблизително 12cm x 7cm x 6cm и тегло от приблизително 513 грама). Това е версия от второ поколение от серията α7C, която е известна с това, че предлага комбинация от високo технологични характеристики и функции в компактен размер, което я прави идеална за много различни снимачни сценарии, като например travel и улична фотография.

Alpha 7C R е нов компактен пълноформатен фотоапарат със сменяеми обективи, който предлага забележително висока резолюция и богато пресъздаване на цветовете благодарение на пълноформатния сензор с приблизително 61.0 ефективни мегапиксела – същият сензор, използван и в Alpha 7R V, но вграден в компактно и леко тяло (размерът и теглото са сходни на „Alpha 7C II– приблизително 513 грама). Благодарение на комбинацията от изключително висока резолюция на изображенията, мобилност и лекота, с този фотоапарат можете лесно да заснемате висококачествени изображения в различни ситуации и стилове, като например портретна фотография, дива природа и пейзажна фотография.

И двата модела са оборудвани с AI процесор и BIONZ XR процесори, използвани в най-новите фотоапарати със сменяеми обективи на Sony като Alpha 7R V и Alpha 6700. Real-time Recognition AF разпознава с висока прецизност различни обекти, а вградената 5-осова стабилизация на изображението осигурява предимство от седем стопа за снимки. Колкото до видео характеристиките, и двата модела поддържат висококачествен 4:2:2 10-битов видео запис до 4K60p и получилата широко признание технология S-Cinetone на Sony за кадри с богато кинематографско качество. Освен това, те са с вградена Active Mode стабилизация на изображенията, автоматично кадриране, базирано на AI, поддръжка на интерфейс за цифрово аудио и други функции в помощ на тези, които искат да заснемат видео с високо качество.

„Ние от Sony непрекъснато се стараем да улесняваме създателите на фотографско и видео съдържание. С Alpha 7C II и Alpha 7C R ние им даваме възможност да се възползват от нов инструмент, с който да извлекат максимално високо качество на изображенията, които заснемат с безогледалните фотоапарати със сменяеми обективи,” каза Ян Салмон-Леганьор, Директор Маркетинг на продукти и решения в цифровата фотография на Sony Europe.

С нарастващото търсене на различни възможности за изпращане и споделяне на записаното съдържание в социалните медии и мрежи, все повече автори търсят комбинация от компактен размер и високо технологични характеристики за своите безогледални фотоапарати със сменяеми обективи. Alpha 7C II и Alpha 7C R са компактни, качествени, мобилни и предоставят възможност за заснемане на експресивни кадри – така Sony цели да отговори на творческите потребности на широк кръг от автори на съдържание.

Основни характеристики на Alpha 7C II

  • С помощта на пълноформатния сензор Exmor R CMOS сподсветка и приблизително 33.0 ефективни мегапиксела и най-новия процесор BIONZ XR се постигат отлични характеристики на изображенията. При заснемането както на фотографии, така и на видео клипове, потребителите могат с лекота да постигнат високо качество на кадрите в голямо разнообразие от различни ситуации, включително на път или за ежедневни снимки.
  • В сравнение с Alpha 7 IV, който е с размери от приблизително 13 cm x 9.6 cm x 8.1 cm и тегло 698 грама, Alpha 7C II е с до 22% по-лек и с до 45% по-малък обем.
  • Стандартната ISO чувствителност е в диапазон от 100 до 51200 както за снимки, така и за видео клипове (разширена чувствителност ISO 50 до 204800 за фотографии), което позволява снимане с висока чувствителност без никакъв шум.

Основни характеристики на ALPHA 7C R

  • С помощта на пълноформатния сензор Exmor R CMOS с подсветка и приблизително 61.0 ефективни мегапиксела и най-новия процесор BIONZ XR се постигат висока резолюция и дефиниция на изображенията.
  •  В сравнение с Alpha 7R V, който е с размери от приблизително 13 cm x 9.9 cm x 8 cm и тегло 725 грама, Alpha 7C Rе с до 29% по-лек и с до 53% по-малък обем.
  •  Стандартната ISO чувствителност е в диапазон от 100 до 32000 както за снимки, така и за видеоклипове (разширена чувствителност ISO 50 до 102400 за фотографии).
  •  С вградената до 7.0-стъпки оптична 5-осова стабилизация на изображенията, дори най-малкото размазване на ниво 1 пиксел се засича и коригира.
  •  Използвана е технологията Pixel Shift Multi Shooting, при която се правят множество изображения, които се синтезират от PC, за да се създаде изображение с усещането за висока резолюция.
  • В комбинация с допълнителния грип GP-X2, включен с Alpha 7C R, можете да снимате удобно със стабилен захват, дори когато снимате продължителни периоди от време или използвате телефото обектив.

Общи характеристики на Alpha 7C II и Alpha 7C R

1) Компактен размер и мобилност 

И двата модела са лесни за опериране и пренасяне. С компактния размер, в комбинация с широкоъгълния варио обектив FE 16-35 f/2.8 G Master IIMM, се постига отлична експресивност на изображенията, високоскоростен AF и бленда F2.8 за целия диапазон на приближение – отличителни характеристики на серията G Master. Потребителят може да избере своя любим обектив от широката гама обективи с E-байонет на Sony сред над 70 модела, предлагащи различни възможности за творческа експресия, постижими само с пълноформатни обективи, както за снимки, така и за видеоклипове.

2) Подобрени AF характеристики с по-добро разпознаване на обекта благодарение на вградения процесор с AI

Благодарение на AI процесор, използван и в α7R V, можете да разпознавате обекти с висока прецизност с технологията Real-time Recognition AF. Например, когато снимате човек, дори и ако застане в сложна за фокусиране поза или лицето му е скрито, можете да проследите обекта си с висока прецизност, като използвате технологията за анализ на позата. Освен разпознаването на хора и животни, предлагано серията α7C, вече могат да се разпознават птици, насекоми, автомобили, влакове и самолети със същата висока прецизност.

3) Усъвършенствани видео характеристики 

Alpha 7C II и Alpha 7C R кондензират детайлни видео данни с висока резолюция, еквивалентни съответно на 7K и 6K, и могат да произведат видео с качество 4K. С помощта на S-Log3, който поддържа разширена динамика от 14+ стопа, получавате богато възпроизведени цветове с минимално преекспониране и недостатъчно експониране на кадъра дори при сцени с висок контраст. Също така в Log режим импортираните от потребителя LUT се показват на екрана на фотоапарата, което позволява на потребителя да снима, докато проверява завършения кадър в постпродукция. В допълнение моделите предлагат S-Cinetone – уникална разработена от Sony технология, която може да създаде кинематографски изглед на кадрите още от фотоапарата без последваща обработка. Базирана на технологиите на Sony от серията Cinema Line, функцията S-Cinetone осигурява естествени тонове в центъра на спектъра, които са важни за пресъздаването на красива кожа и постигане на кинематографско качество. Фотоапаратът предлага функцията Creative Look, която ви позволява лесно да сменяте изгледа и усещането от вашите клипове и снимки.

4) Функционалност и възможности за свързване

Благодарение на въртящия се сензорен LCD дисплей, оперирате интуитивно с най-новото touch меню. В допълнение към предния скролер за управление, който потребителят може да персонализира със своите любими функции, фотоапаратът има превключвател между режими снимки/видео/S&Q, визьор с висока XGA резолюция и други функции за по-лесна работа с апарата. Фотоапаратът е с вградена 7.0-стъпкова оптична 5-осова стабилизация на изображението за по-голяма стабилност по време на работата.

По отношение на възможностите за свързване, фотоапаратът вече е съвместим със смартфон апликацията Creators’ App, с която лесно качвате заснетите с фотоапарата видеоклипове и снимки на облачна услуга и която позволява дистанционно управление и прехвърляне на снимките от фотоапарата на мобилни устройства.

5) Дизайн, базиран на екологичните принципи

През последните 11 години Sony заменя приблизително 395 тона нова пластмаса с рециклирана пластмаса за изработката на своите цифрови камери и фотоапарати. За тялото на фотоапарата са използвани рециклирани материали, включително SORPLAS, което намалява въздействието върху околната среда без това да е за сметка на функционалността. В допълнение към функцията Screen Reader на Sony, която прочита екраните с менюта и видео възпроизвеждане за по-лесно опериране, в менюто е добавена нова функция Magnify Display в подкрепа на творческата работа на различни автори на съдържание.

Цена и наличност

Новият Alpha 7C II ще бъде наличен през септември 2023 г. от различни упълномощени представители на Sony на цена:

Само фотоапарат: 4799 лв.

Фотоапарат с 28-60mm обектив: 5399 лв

Новият Alpha 7C R ще бъде наличен през октомври 2023 г. от различни упълномощени представители на Sony на цена:

Само фотоапарат: 7399 лв