spotify

Spotify вече предлага популярната услуга за абонамент за музика и е на път да направи същото и за подкасти.

Това може да се случи съвсем скоро, според скорошно проучване, изпратено до потребителите. То включва четири различни опции за абонамент за подкасти с цена между 2.99 и 7.99 долара на месец. Всеки план би осигурил различни нива на достъп до ексклузивно съдържание в Sptify, като тези с по-нисък абонамент ще предоставят бонус интервюта, а тези с по-висок – цели епизоди без реклами.


Най-забележителното в случая е, че в проучването има въпрос за абонамент за подкасти, напълно несвързани с музикалната услуга. Плановете за стрийминг на музика няма да са включени в абонамента.

Разбира се Spotify рутинно изпраща подобни проучвания, за да прецени интереса към бъдещи продукти, а понастоящем компанията заяви, че “няма новини за споделяне” по отношение на абонамента за подкасти. През последните няколко години обаче, тя актино инвестира в подкастинг, като придоби няколко платформи и обяви ексклузивно партньорство с Джо Роган, може би най-голямото име в областта. Ако идеята бъде одобрена, услугата би се радвала на голям интерес и множество абонати.