whatsapp

WhatsApp работи върху въвеждането на опция за изчезващи съобщения от няколко месеца, следвайки стъпките на конкурентни приложения. Изглежда внедряването на тази функция е близо, тъй като компанията току-що обнови своята страница с често задавани въпроси.

WABetaInfo обаче, разкрива всичко, което трябва да знаем за нея и за съжаление изглежда, че тя няма да е на нивото на конкурентите си.

Най-големия довод срещу изчезващите съобщения на WhatsApp е, че това е просто превключване. Междувременно Signal и Telegram разполагат с персонализирано време на изтичане, което варира от секунди до седмица. Съобщенията в WhatsApp обаче, ще изчезват само за седмица.

Друг забележителен недостатък при използването на тази опция е, че телефонът на получателя по подразбиране автоматично запазва медията, изпратена с изчезващите съобщения. В често задаваните въпроси се посочва, че потребителите трябва да изключат функцията за автоматично изтегляне, за да прекратят запазването й, което някак си няма смисъл във връзка с изчезващите съобщения, след като не е по подразбиране.

Цитирано съобщеине също може да остане в чата след изтичане на седемте дни, а от друга страна тези съобщения няма да могат да се трият, ако бъдат препратени към чат с деактивирана функция.

Екипът отбелязва още и, че потребителите винаги могат да направят скрийншот, за разлика от Snapchat и Telegram, където се появява предупреждение на екрана.