1-Dr2JhOWg

На специално събитие в Букурещ, Румъния Xiaomi представи новата си серия смартфони – Redmi Note 13. Тя включва пет устройства, които допълват популярната гама Redmi Note: Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G, Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13.

Подобрена камера

Създадена, за да отговори на разнообразните фотографски нужди, серията Redmi Note 13 се отличава с гъвкава, усъвършенствана система от камери. Про моделите – Redmi Note 13 Pro+ 5G, Redmi Note 13 Pro 5G и Redmi Note 13 Pro, разполагат с 200-мегапикселова камера със свръхвисока резолюция и оптична стабилизация на изображението (OIS), за да заснемат кадри с безпрецедентни нива на детайлност и да предоставят на потребителите фотографско изживяване на ниво флагман.

Освен това, 2-кратното и 4-кратното увеличение на кадъра без загуба предлага детайлни близки планове от разстояние и дава възможност за фокусиране върху отделни хора в тълпата или за приближаване в момента на снимане.

Усъвършенстваната система на камерите се поддържа от голям 1/1,4-инчов сензор и подобрена обработка на изображенията, което гарантира изумително качество на изображенията дори при сложни и слаби светлинни условия. Комбинацията от сензора, изключително голямата бленда f/1,65 и пиксела Tetra2 (усъвършенствана технология за комбиниране на пикселите) осигурява ясни и ярки снимки дори при лошо осветление, а обективът 7P с ALD (Atomic Layer Deposition) процес намалява отблясъците и остатъчни образи в снимките.

В същото време базовите модели Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13 притежават 108MP основна камера с 3-кратно увеличение, която запазва качеството и осигурява невероятни изображения с по-фини детайли. И двата смартфона се предлагат и с богат избор от filmCamera филтри, с които потребителите могат да персонализират снимките си.

С тройна сензорна система, включваща 200MP или 108MP основна камера, 8MP ултра широка камера и 2MP макрокамера, както и 16MP селфи камера, всички устройства поддържат Xiaomi Imaging Engine. Всеки модел осигурява дигитална фотография от следващо поколение и мощна обработка на изображенията, което прави серията Redmi Note 13 чудесен вариант за заснемане на емблематични изображения при всяка възможност.

AMOLED дисплей и честота на опресняване до 120 Hz

Серията Redmi Note 13 се отличава с модерен, елегантен дизайн с изключително тънки рамки за премиум външен вид и усещане, както и с висококачествен дисплей за подобрено потребителско изживяване и завладяващо гледане на съдържание.

Redmi Note 13 Pro+ 5G и Redmi Note 13 Pro 5G предлагат кристално ясна картина с 1,5K AMOLED дисплей и 1800 нита максимална яркост. В същото време Redmi Note 13 Pro, Redmi Note 13 5G и Redmi Note 13 разполагат със супер ясен FHD+ AMOLED дисплей.

Плавно плъзгане на екрана без забавяне е гарантирано на всяко устройство от серията Redmi Note 13 благодарение на 120Hz AdaptiveSync честота на опресняване, което прави всички изживявания при гледане по-плавни, по-ясни и по-приятни.

За по-голяма сигурност по време на продължително гледане, устройствата от серията Redmi Note 13 разполагат с TÜV Rheinland сертификати като “Low Blue Light”, “Flicker Free” и “Circadian Friendly” и включват различни функции за защита на очите, като например режим за четене. Други подобрения включват първият за серията вграден в екрана сензор за пръстови отпечатъци.

Издръжливост и здравина

Благодарение на подобренията в конструкцията и дизайна, серията Redmi Note 13 предлага издръжливост и здравина за по-голяма сигурност в трудни условия. Това започва още от дисплея, представяйки Corning Gorilla Glass Victus при моделите Redmi Note 13 Pro+ 5G и Redmi Note 13 Pro 5G – отново за първи път в серията – за допълнителна устойчивост на случайни изпускания и надрасквания. Освен това дисплеят е допълнително оптимизиран в цялата серия, гарантирайки бърза реакция и точност при въвеждане на докосване, дори и в дъжд.

С подобрена структура, съчетана със сертификат за устойчивост на прах и вода IP682, Redmi Note 13 Pro+ 5G затвърждава позицията си на звезден модел от серията. Всички останали модели също са с повишена устойчивост на прах и пръски – IP543.

Усъвършенствани процесори

Високопроизводителната серия Redmi Note 13 се отличава с едни от най-мощните налични процесори, както и с издръжливи батерии, които гарантират, че потребителите могат да се наслаждават на своите устройства през целия ден. Всички модели се предлагат със зарядно устройство в кутията за допълнително удобство.

За звездна производителност в смартфоните Redmi Note за първи път е въведен 4nm процес. Лидерът в серията, Redmi Note 13 Pro+ 5G, е оборудван с чипсет MediaTek Dimensity 7200-Ultra, огромна батерия с капацитет 5000 mAh и предлага водещия в индустрията 120W HyperCharge, който зарежда вашия Redmi Note до 100% само за 19 минути, за да се справи с всеки натоварен ден.

Междувременно Redmi Note 13 Pro 5G е оборудван с батерията с най-голям капацитет в серията – 5100 mAh, и се захранва от мобилната платформа Snapdragon 7s Gen 2, докато Redmi Note 13 Pro е оборудван с чипсет MediaTek Helio G99-Ultra и батерия с капацитет 5000 mAh. И двете устройства предлагат 67W турбо зареждане, с което зареждането до 100% отнема 45 минути.

Базовите модели също се предлагат с впечатляваща производителност, благодарение на издръжлива батерия с капацитет 5000 mAh и мощни чипсети.

С подобренията и усъвършенстването на всички компоненти, серията Redmi Note 13 издига любимата линия Redmi Note до по-големи висоти, за да позволи на потребителите на смартфони по целия свят да се насладят на флагмански функции на достъпни цени.

За да отбележи появата на новата серия Redmi Note 13 на международните пазари, Xiaomi се присъединява към кампанията “Red Bull Can You Make It?” като глобален партньор, подновявайки сътрудничеството си с Red Bull и позиционирайки популярната нова серия Redmi Note 13 като неразделна част от кампанията.

Серията Redmi Note 13 се превръща в основния инструмент, който дава възможност на студенти от 61 държави да се включат в приключението пътуване из Европа и да изпълняват предизвикателства, да заснемат съдържание и да споделят преживявания в реално време по време на пътуването.