youtube_mobile

Може би най-впечатляващото в това, че You Tube пуска функция, подобна на Stories на Snapchat е това, че й отне толкова време да го направи. След огромния успех на Stories, конкурентните приложения и социални медии побързаха да пуснат собствените си версии, а Instagram дори не се поколеба да нарече своята Stories, точно като оригинала.

Миналата седмица You Tube заяви, че тества „Reels”, описана от главния продуктов мениджър като „завъртане на популярните в мрежата истории“, но специално създадена за нея. Това означава може би и, че 24 часовото ограничение ще бъде премахнато и историите ще останат на сайта, за да можете да им се радвате отново и отново. You Tube ще се фокусира върху творческите функции, като свързване на клипове и добавяне на стикери, но в момента Reels е все още в бета версия, за да може да бъде тествана подобаващо, преди да достигне до всички потребители.

Ако тази функция успее да стане толкова популярна, колкото е Stories на Snapchat, You Tube със сигурност ще е доволна. Stories дебютира през 2013 година, две години след старта на самото приложение, а Instagram пусна своята версия през 2016 година, като само за 9 месеца успя да събере 200 милиона потребители, които я ползват редовно.