YouTube

YouTube тихомълком започна да предлага безплатни филми с поддръжка на реклами в секцията си „Movies & Shows“ от октомври. Колекцията от приблизително 100 филма съдържа сравнително стари и неспециализирани заглавия от типа Legally Blonde, Agent Cody Banks и Terminator, което ги прави лесни за монтаж, но и привлекателни за хората, които обичат класически заглавия.

Директорът на компанията, Рохит Даван намекна, че един ден рекламодателите могат да спонсорират отделни филми, като така потребителите ще могат да получат и продълженията на филмите, които излизат по кината. Дали това ще се случи обаче, зависи от стратегията на студията, които са свикнали да плащат услугите, но филмите с реклами са сравнително нова такава.

Този ход на YouTube може да е част от стратегия за създаване на по-приемлива цел за рекламодателите, тъй като компанията знае, че някои от тях не са склонни да пускат реклами заедно с качените от потребителите видеа, особено след инцидентите, при които тези реклами бяха свързани с клипове с омраза. Това ще осигури едно безопасно място за рекламиране, окето може да отразява добре различните марки.