neatsy app

Американският стартъп Natsy AI пусна приложение за определян на размера на обувките, с помощта на TrueDrpth камерата в iPhone.

Апликацията е достъпна в App Store безплатно и работи само с модели с Face ID. Neatsy анализира снимките на краката на потребителите, използвайки модел за машинно обучение, предназначен да предскаже най-удобния номер дамски обувки от редица известни марки като Puma, Nike, Jordan Air и Adidas.

Артьом Семянов, главен изпълнителен директор и основател на стартъпа, който преди това е ръководил екипа за машинно обучение в Prism Labs заяви, че приложението взема предвид материала, от който са направени обувките, а самата компания е патентовала технология за 3D сканиране за препоръки.

За да определите правилния размер е нужно да зададете размера, посочен на езика на маратонките и предпочитанията си за обувки, да сканирате подметката на единия си крак със селфи камерата на iPhone, прехвърляйки телесното си тегло върху същия крак. След това приложението ще ви покаже дължината на стъпалото в сантиметри и точния ви размер, като ще предложи някои от най-популярните модели маратонки, които можете да закупите онлайн в допълнение.