YouTube

YouTube актуализира мобилното си приложение с няколко нови функции, които трябва да улеснят гледането и контрола на клиповете с нови жестове.

Най-голямата актуализация е нов жест за активиране или деактивиране на видеото на цял екран, с който вместо да докосвате бутона, или да завъртите телефона си, вече ще можете да плъзнете нагоре за цял екран, или надолу, за да върнете обратно към стандартния.

youtube 2

Има и няколко нови бутона на плейъра – closed-caption, който се появява директно в менюто overlay, заедно с този за включване и изключване на автоматичното пускане. Можете също така и да докоснете таймера, за да превклчите между данните за изминалото време и това колко остава от клипа.

Актуализираното приложение включва и разширена версия на функцията video chapters, която YouTube разработва през последните месеци. Сега има нов изглед на списък, който показва всечки глави на клипа, включително и миниатюра за предварителен преглед.

youtube 3

Накрая YouTube добавя нов набор от suggested actions – малки подкани, които ще препоръчват на потребителите да завъртят телефоните си, или да използват VR слушалки за по-добро изживяване. Нови такива ще се разработват в бъдеще.