Технологиите промениха и продължават да променят света. Животът без интернет вече изглежда невъзможен, а това се отрази дори на традиционния процес на закупуване на автомобили. Прекарването на часове в разходка из автопарка на дилъри, преговори с продавача и след това преглед на всички факти и цифри отнемаше часове време и доста нерви. Но сега изборът и покупката на кола се пренася онлайн. И фактът, че този тип покупка на автомобил тепърва набира скорост, правилата за онлайн покупка на автомобили все още се създават. Защото е едно когато колата се взима от търговец, който се занимава с изкупуване на автомобили и съвсем различно, когато се търси онлайн.

Ето  някои правила, които е добре да се спазват.

Онлайн покупката на автомобили има някои предимства пред традиционните методи, като например намирането на автомобил на по-ниска цена, отколкото може да получи от местен дилър. Освен това така има поглед върху повече автомобили, може да се направи селекция по марка, година на производство, състояние….

Една от най-честите грешки на онлайн купувачите на автомобили е бързото приемане на ниска цена. Да, всеки иска добра сделка, но ниската цена не винаги означава показаното качество. Понякога може да се плати малко повече, но да се получи много повече.

Добре е  купувачите да имат точно и ясно описание, какви допълнителни услуги, гаранции и други екстри са включени в цената на автомобила. Добре е да се вземат предвид необходимите данъци и такси.

Много често хората, които купуват автомобил онлайн, не мислят за гаранция или възможност за тест на автомобила, преди да платят крайната цена. Дори описанието на една кола да звучи идеално, няма гаранция, че тя ще пасне на начина на каране. Затова е добре да се изиска политика за връщане в писмена форма, включително какви такси могат да бъдат свързани с такова връщане.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This